Societat 12/06/2022

El Govern amplia el transport escolar

Es dona la possibilitat de fer demandes puntuals i també que un mateix alumne tingui una parada complementària

ARA Andorra
2 min
Escola andorrana de segona ensenyança d'Encamp

Andorra la VellaEl transport escolar és un servei optatiu per a tots els alumnes d'ensenyament preobligatori i obligatori: alumnes d'ensenyament maternal, de primera ensenyança, de segona ensenyança. El Govern ha decidit ampliar, millorar i actualitzar el contingut del reglament. Així, la modificació preveu la creació de noves modalitats de transport escolar: d'una banda, demandes puntuals de transport escolar d'una setmana (prorrogable fins als tres mesos) per als alumnes que no l'utilitzin periòdicament, i per l'altra, la possibilitat que un mateix alumne tingui una parada complementària en el mateix recorregut de manera periòdica.

Pel que fa a criteris econòmics, s'inclou un duplicat gratuït de la targeta durant el curs escolar en cas de necessitat, es flexibilitza el pagament de les quotes pendents del servei en situacions justificades i en un període de tres mesos i s'amplia la possibilitat de demanar el retorn de l'import fins a l'1 de novembre. De la mateixa manera, també s'actualitzen els deures dels usuaris, de les companyies de transport escolar, de les empreses de serveis del transport escolar i del seu personal. En aquest darrer apartat, s'amplia el servei d'acompanyament obligatori dins de l'autobús als infants de primer curs de primera ensenyança (fins ara només era obligatori per a maternal), i es crea la modalitat de l'acompanyant a peu, que és qui acompanya els alumnes des que baixen de l'autobús fins a les classes.

Totes les altres activitats escolars o extraescolars que requereixen transport queden excloses d'aquest Reglament i van a càrrec dels centres escolars o de les entitats que les organitzen, excepte els transports que per contracte s'acordin amb les empreses de transport i el ministeri d'Educació. També en queda exclòs el transport de la Fundació Privada Nostra Senyora de Meritxell i qualsevol escola privada.

stats