Societat 20/04/2022

El Govern autoritza la residència a 225 ucraïnesos

Afers Socials ha entrevistat a 98 nuclis familiars

L. G. (ANA)
1 min
Residents ucraïnesos durant la concentració davant l'edifici del Govern.

Andorra la VellaEl Govern ja ha autoritzat el permís de residència i treball a un total de 225 refugiats ucraïnesos. Ho ha manifestat durant la roda de premsa posterior al consell de ministres la titular de la cartera d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, qui ha assenyalat que fins aquest dimecres han presentat la sol·licitud 240 persones.

Des del ministeri d'Afers Socials, Joventut i Igualtat s'han entrevistat 98 nuclis familiars, els quals corresponen a 241 ciutadans, i s'han atorgat 87 ajudes de primera necessitat, 67 targetes de prepagament per adquirir comestibles i estris bàsics en centres comercials, 79 abonaments pel transport públic i 54 targetes d'Andorra Telecom.

En relació amb el nombre d'infants escolaritzats, Vilarrubla ha exposat que avui dia n'hi ha 62, dels quals 38 es troben inscrits al sistema andorrà, vint al francès i quatre a l'espanyol. Respecte a la proximitat del nombre de refugiats al topall de 250 marcat per l'executiu, la titular de la cartera ha apuntat que si en algun moment s'observés que seria necessari acollir més gent, "s'analitzarà la situació i l'evolució del conflicte" al país de l'est d'Europa.

stats