Societat 10/09/2019

El Govern i el Carnet Jove promouen el voluntariat entre els joves

L’acord l’han signat conjuntament amb les ONG Cooperand amb Llatinoamèrica, Daktari i Aigua de Coco

Agència Ana
2 min
Moment de signatura de l'acord per part de la ministra i les entitats. / AGÈNCIA ANA

Andorra la VellaLa ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, i la presidenta del Carnet Jove Andorra, Conxita Marsol, han signat aquest dimarts un acord de cooperació amb les ONG Cooperand amb Llatinoamèrica, Daktari i Aigua de Coco, per dur a terme un projecte de voluntariat. L’impulsor d’aquesta iniciativa ha estat l'Associació Carnet Jove, que destinarà 3.000 euros a la campanya.

La finalitat principal és difondre i apropar els joves a aquestes opcions de voluntariat que hi ha Andorra, tal com ha explicat Ubach. Des del ministeri d’Afer Exteriors, consideren que construir aquestes connexions permet al Govern treballar de manera més eficaç per seguir l’esperit de l’agenda 2030 i assolir els seus objectius.

Sota el lema 'Planeta voluntariat', i per donar més visibilitat a la campanya d'informació i sensibilització, les entitats realitzen un concurs adreçat a joves d'entre 18 i 30 anys. Els interessats hauran de presentar un projecte (escrit o audiovisual) de voluntariat o mostrar el seu interès de participar en un voluntariat internacional. El concurs tindrà dos guanyadors i el premi, que es subvencionarà amb 3.000 euros de la partida d’ajuda al desenvolupament del ministeri d'Afers Exteriors, serà l’import del bitllet d’avió, incloent-hi els vols d’anada i tornada a la destinació, i la manutenció i l’allotjament, si s’escau, per poder fer un voluntariat internacional amb qualsevol de les tres ONG. Dels tres projectes, el de Cooperand es troba a Bolívia, el de Daktari a Uganda i el d’Aigua de Coco a Madagascar.

La presidenta de l’Associació Carnet Jove considera que la finalitat d’aquest projecte és “difondre aquestes opcions de voluntariat que hi ha a Andorra” i ho faran “mitjançant una web, on tothom qui vulgui informació, la trobi”. Així doncs, els interessants a participar en el concurs, disposaran de tota la informació a www.carnetjove.ad/voluntariat. Les inscripcions es podran realitzar a partir d'aquest dimecres 11 de setembre i fins al 25 de novembre. De totes les inscripcions se seleccionaran vuit candidats que passaran a una entrevista personal. Finalment, el 20 de desembre s’anunciaran les dues persones premiades.

stats