Societat 13/09/2019

El govern català insta a reiniciar les obres del túnel de Tresponts

Territori i Sostenibilitat recorda que s'ha de complir el termini d'execució establert en l'adjudicació

Ara Andorra
1 min

La Seu d'UrgellEl departament de Territori i Sostenibilitat (TES) ha instat aquest dijous a reiniciar dilluns vinent les obres de perforació de les galeries d'evacuació del túnel de Tresponts, després de les discrepàncies econòmiques entre l'empresa OSSA (Obras Subterráneas SA), adjudicatària dels treballs, i l'UTE formada per Acciona i Copcisa, que executa el projecte.

La Generalitat havia convocat aquest dijous tant l'adjudicatària com l'empresa subcontractada, per resoldre el "malentès intern" que ha fet aturar la intervenció. Tot i que no s’ha donat detalls sobre com s'ha desenvolupat la trobada, el TES ha volgut deixar clar que "l'adjudicació compta amb un termini d'execució que s'ha de complir". Ara han de ser les empreses les que arribin a un acord i tirin endavant les obres previstes, informa RàdioSeu.

Segons han indicat des de la Generalitat, la resta de l'obra de construcció de la infraestructura a la C-14, entre Organyà i Montant de Tost, avança amb el ritme previst. El departament està pagant "puntualment" i la resta de la intervenció continua pel que fa al revestiment del paviment interior, instal·lacions del túnel i, aquesta setmana, l'ampliació de la carretera a la seva sortida a la boca nord.

La incidència arriba pocs dies després que s'hagi dut a terme la trobada dels dos fronts d'excavació del túnel, que té 1,3 quilòmetres de longitud i que ha de permetre la millora de la seguretat d'un dels trams més complicats de l'eix viari al seu pas pel congost de Tresponts. Les obres a la infraestructura, amb un pressupost de 35,4 milions d'euros, han de quedar enllestides el 2020.

stats