Societat 15/10/2019

El Govern es compromet a tornar a augmentar les pensions

Encamp acull una nova edició de la Festa Magna

Carles Alonso
2 min
El cap de Govern, Xavier Espot, en el moment del parlament. / C.A.

EncampMés de 400 persones procedents de les set parròquies andorranes han participat aquest dimarts a la Festa Magna que s’ha portat a terme a la sala de festes del Complex d’Encamp. El copríncep Joan-Enric Vives i el cap de Govern Xavier Espot han presidit l’acte.

Espot ha reconegut que “hem de continuar les polítiques que ja es varen iniciar la passada legislatura i que van suposar un pas significatiu per l’atenció a la gent gran”. En aquest sentit, el cap de Govern ha indicat que “tenim un pla important que està en fase final d’implementació en què la majoria de mesures que es varen prometre ja estan vigents”. Espot ha afegit que “aquest és el camí perquè la nostra gent gran tingui la protecció social adequada”.

Tot i això, el màxim responsable de l’executiu ha explicat que “hi ha mesures que s’han d’anar portant a terme de manera progressiva, a poc a poc i any a any”. Espot ha afegit que “continuem treballant amb el compromís que vam assumir d’anar pujant progressivament les pensions contributives com les no contributives”. D’aquesta manera, el cap de Govern ha explicat que “ja vam fer un esforç important l’any passat en què incrementar el salari mínim quatre vegades l’IPC i aquest és un exercici que anirem reproduint cada any”. Espot ha afegit que “a poc a poc la nostra gent gran anirà incrementant el seu poder adquisitiu”, i ha explicat que “en breu aprovarem una llei de mesures urgents per pujar les pensions contributives entre 3 i 4 punts de l’IPC projectat”.

Per la seva part, Fèlix Zapatero ha tornat a reclamar les peticions que va fer públiques dies enrere a la darrera edició del Saló de la gent gran d’Escaldes-Engordany, quan reclamava el tercer pagador pel que fa a metges especialistes, per laboratoris i farmàcies, i solucionar l’afer de la podologia. També participar en la comisió de serveis i el quart punt seria el de voler participar en la reforma de la llei de la CASS pel que fa a la reforma les prestacions sanitàries de la branca general.

stats