Societat 31/01/2023

Govern estudia digitalitzar el procés de selecció dels temporers per evitar una allau

Això també implicaria deixar constància, amb les comunicacions via electrònica, de les condicions pactades entre treballador i empresa

ARA Andorra
1 min
Temporers esperant el seu torn al servei d'immigració. / ARXIU ANA

Andorra la VellaLa reunió de dilluns entre el cap de Govern, Xavier Espot, i la cònsol general d'Argentina a Barcelona, Rossanna Surballe, juntament amb el representant de l'associació 'Argentinos en Andorra', Riccie Ponce, ha deixat més temes a banda dels relacionats amb l'habitatge dels temporers. La situació viscuda enguany amb una allau de treballadors temporals que van acudir al Principat sense una oferta de treball, amb les imatges de portes d'hotels plenes de currículums a terra a la retina de tothom, ha fet reflexionar tots els agents implicats, que estudien les millors alternatives per a evitar que es repeteixi.

Una proposta que està sobre la taula és regular o abolir l'entrega presencial de currículums en paper. L'objectiu final és digitalitzar el procés, de forma que la selecció de personal i els primers contactes es puguin fer a través de la xarxa, per a evitar el màxim possible el desplaçament de persones sense garantia d'obtenir un lloc de treball.

Això també implicaria deixar constància, amb les comunicacions via electrònica, de les condicions pactades entre treballador i empresa. D'aquesta forma es podrien evitar abusos o incompliments.

stats