Societat 08/12/2022

Govern estudia una nova connexió entre la Solana del Pas de la Casa i França i un tercer carril a l'N-145

L'executiu analitza les diferents possibilitats per desencallar el trànsit del país

ARA Andorra
1 min
El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo.

Andorra la VellaEls ministres Jordi Gallardo i Víctor Filloy van presentar dimecres en comissió legislativa un estudi que presenta alternatives factibles i amb viabilitat econòmica per desencallar la connectivitat del país i potenciar, de pas, l'aeroport Andorra la Seu i construir l'heliport nacional, tal com explica RTVA.

Pel que fa a l'aeroport, es planteja construir un vial directe des de Sant Julià de Lòria, que inclogués un servei de transport sostenible. Una infraestructura que s'emmarcaria en un nou sistema ambiciós de transport segregat a l'interior del Principat. Es pretén connectar amb un tramvia un tram de Sant Julià fins a Escaldes, amb una extensió posterior per cable fins a la Massana i Encamp.

Una altra possibilitat sobre la qual s'està treballant és una segona sortida per carretera cap a l'altre país veí, França. Seria a través de la Solana del Pas de la Casa, el que suposaria una inversió de 59 milions d'euros.

El que si està ben encaminat, juntament amb el govern espanyol, és l'ampliació amb un tercer carril reversible de l'N-145 des de la Seu en direcció a Lleida.

stats