Societat 11/04/2022

El Govern i FEDA engeguen una campanya per fomentar l’estalvi energètic

A través de deu càpsules d'animació es volen acostar consells a la ciutadania

ANA
2 min
Un instant de la campanya 'la Padrina Remei contra el malvat Malbarat'.

EncampEl Govern i FEDA engeguen, aquest dilluns, una campanya de sensibilització per impulsar l'estalvi energètic. Aquesta iniciativa s'emmarca en el context energètic actual, en què l'estalvi d'energia és una prioritat. La transició energètica i els objectius establerts a nivell internacional per reduir les emissions de CO2 passen per una disminució del consum energètic. Això no obstant, es preveu que alhora que es redueix el consum d'energia global, incrementi el consum d'electricitat, que gràcies a les seves baixes emissions, cada vegada té més pes en els àmbits de la calefacció i la mobilitat.

Per afrontar aquests reptes de futur de forma sostenible, és imprescindible que l'eficiència i l'estalvi energètic estiguin més presents cada dia. En aquest sentit, el Govern i FEDA volen ser exemplars aplicant mesures d'estalvi i a més volen fomentar que el teixit empresarial i tota la ciutadania en general adoptin hàbits de consum energètic sostenible.

Així, la campanya 'la Padrina Remei contra el malvat Malbarat', aporta consells d'estalvi energètic de forma lúdica i divertida que s'emetran a Andorra Televisió, els cinemes i les ràdios del país. A més, la campanya es difondrà a través de tots els mitjans digitals, la premsa impresa, les xarxes socials i algunes marquesines. Al web estalviaenergia.ad s'aniran publicant els diferents capítols amb les històries de la padrina Remei contra el malvat malbarat.

A través de deu càpsules d'animació, s'acostaran a la ciutadania consells per fomentar l'estalvi en diferents àmbits. La climatització, que és on es destina la major part del consum energètic de la llar es pot millorar ajustant el termòstat a temperatures òptimes o tancant portes per no escalfar espais de la llar on no s'estigui. També es donaran consells per triar electrodomèstics eficients, idees per fer un ús més eficient de la cuina, la il·luminació o l'aïllament de les llars.

stats