Societat 16/09/2019

El Govern garanteix el servei de bicicleta elèctrica

L'executiu ha avançat que recorrerà la sentència que declara nul·la la resolució del concurs de concessió

Ara Andorra
2 min
Servei de lloguer de bicicletes elèctriques Cicland. / M. R. F. (ANA)

Andorra la VellaEls usuaris i abonats del servei de bicicleta elèctrica compartida tenen les prestacions totalment garantides, malgrat que el Tribunal de Batlles, en primera instància, hagi declarat nul·la la resolució del concurs de concessió. Així ho ha refermat aquest dilluns des del Govern, afegint que en la sentència, la justícia permet a l’executiu i a l’empresa actualment guanyadora del concurs seguir prestant el servei amb total normalitat. De fet, afegeixen, l’empresa concessionària ja ha informat als seus usuaris que el servei continua prestant-se com habitualment.

En la resolució, continua el mateix comunicat emès des del Govern, la Batllia rebutja tots els punts d’impugnació presentats per l’empresa recurrent que va perdre l’adjudicació pública. La justícia declina l’argument de l’experiència empresarial així com també l’idioma amb el qual es va presentar la candidatura. L’únic punt que recull, i que argumenta per declarar nul·la l’adjudicació, és un possible defecte quant a la possibilitat de subcontractació de serveis.

El Tribunal de Batlles apunta que el Govern havia d’aclarir els termes de cessió i subcontractació d’una part del servei, malgrat estigués previst en el plec de bases, d’acord amb l’article 42 de la Llei de contractació pública. Per això, el batlle demana retrotraure les actuacions a fi que el Govern pugui adoptar una nova resolució després de procedir de nou a la valoració de les ofertes presentades, prèvia realització dels tràmits pertinents.

Vista l’argumentació de la justícia, i convingut amb els serveis jurídics del Govern i la intervenció general, l’executiu ha decidit que recorrerà la resolució en segona instància davant de la sala administrativa del Tribunal Superior. El Govern considera que l’adjudicació està feta conforme a dret i que en tot moment s’han seguits els procediments habituals de contractació pública.

Cal recordar que l’actual servei de bicicleta elèctrica té com a base el conveni de col·laboració signat entre el Govern i els comuns amb l’objectiu de contribuir econòmicament en el desplegament d’aquest servei en funció del nombre d’estacions implantades a cada parròquia. En aquest sentit, l’acord preveu l’abonament anual de 90.002 euros per part dels comuns i de 39.998 euros per part del Govern.

Cal destacar que l’empresa que no va resultar adjudicatària d’aquest concurs, ETNA Serveis, al·legava un seguit de defectes i errors d’avaluació. En aquest sentit, defensava que no s’havia puntuat de la manera correcta certs apartats com el relatiu a l’experiència i organigrama de l’empresa o el fet que se subcontractessin certs serveis. I, en la seva sentencia, la Batllia té en compte que cal procedir a declarar la nul·litat de l’adjudicació del concurs ja que no es complien dos dels requisits exigits en el plec de bases: el referent a la subcontractació de serveis i l’externalització del personal encarregat d’aquests serveis.

stats