Societat 05/02/2019

El Lycée farà part de les classes a Ciutat de Valls

El Govern cedeix 3.000 metres quadrats d'instal·lacions per un període de cinc anys a partir del setembre del 2020

Bru Noya
2 min
El ministre d'Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, i el delegat d'ensenyament francès Denis Dekerle, durant la roda de premsa d'aquest dimarts. / B. N.

Andorra la VellaEl Govern ha cedit un espai de 3.000 metres quadrats de l'antiga escola espanyola de Ciutat de Valls i del Roc al sistema educatiu francès per ampliar les instal·lacions del Lycée Comte de Foix. La cessió és temporal, per cinc anys, és prorrogable en funció dels efectius mentre els alumnes del Lycée siguin superiors als 1.500, ja que la piràmide evolutiva de la població d’estudiants mostra que després d’uns anys es tornarà a reduir l’alumnat. La cessió serà efectiva el setembre del 2020.

En aquella data, els alumnes del Roc del sistema andorrà s'hauran traslladat a l'escola de Santa Coloma, gràcies a les obres d’ampliació que s’estan duent a terme. El Lycée està al límit de la saturació amb uns 1.500 alumnes de 10 a 18 anys. La previsió és que en quatre o cinc anys s'arribi als 1.800 alumnes.

Les instal·lacions actuals no serien suficients per acollir l’increment d’alumnes, i per això s’ha treballat des de la comissió mixta d’Educació per trobar una solució per fer l’extensió del Lycée. El ministre d'Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, ha dit que "aquest acord demostra l'aposta clara del Govern per l'educació i per la qualitat del sistema educatiu francès". Pel delegat de l'ensenyament francès, Denis Dekerle, "la previsió és que els propers anys augmenten en uns 300 alumnes".

Una de les alternatives que s'havia estudiat era la de l'escola espanyola de Sant Julià de Lòria però la part francesa va preferir la de Ciutat de Valls. Ara, els responsables del Lycée hauran de decidir quins nivells escolars es faran a Ciutat de Valls, que es dedicarà exclusivament al 'collège'.

Finalment, l’acord signat entre les dues parts també obre la porta a que el ministeri d’Educació pugui beneficiar-se de les instal·lacions de restauració i hosteleria que disposa el Lycée Comte de Foix per tal de poder-hi dur a terme formacions ocupacionals d’aquests sectors.

stats