Societat 29/06/2016

El Govern i l'Adsaps confien que els nens sahrauís puguin fer l'estada anual al país

L'estada dels nens està en risc a causa de l'enduriment dels requisits per tramitar els visats

Ana
2 min
Nens sahrauís a Andorra l'estiu passat / ANA

Andorra la VellaDesprés que l'Associació d’amics solidaris amb el poble sahrauí (Adsaps) hagi denunciat els problemes burocràtics per poder tirar endavant una nova edició del projecte 'Vacances en pau' d'acolliment d'infants sahrauís per part de famílies andorranes, tant el Govern com l'entitat confien que la situació es resolgui i els nens puguin arribar a Andorra. El ministre portaveu, Jordi Cinca, ha indicat que el Govern ha posat a disposició tota l'estructura del Ministeri d'Exteriors per tal que es puguin complimentar els tràmits, tot i que ha assegurat que les famílies han de tramitar els visats a través de les autoritats espanyoles. De la seva banda, la presidenta de l'Adsaps, Lluïsa Hurtado, confia que tant les gestions per part de l'Executiu com les que ha fet directament amb l'associació catalana d'amics del poble sahrauí facin possible que els 10 infants que està previst que arribin a Barcelona aquest dijous al matí puguin passar l'estiu a Andorra.

El ministre portaveu, Jordi Cinca, ha informat durant la roda de premsa posterior a Consell de Ministres que els responsables de l'Associació d’amics solidaris amb el poble sahrauí (Adsaps) s'han reunit aquest dimecres al matí amb el cap de Govern i el ministre d'Afers Exteriors per mirar de resoldre els problemes burocràtics que posen en perill la celebració d'una nova edició del projecte 'Vacances en pau'. Segons Cinca, la reunió ha servit per expressar la voluntat del Govern que aquests nens puguin passar les vacances a Andorra, però ha deixat clar que es tracta d'un programa de l'estat espanyol i que les famílies han de complir amb els requisits marcats pel país veí. En aquest sentit, ha reconegut que els tràmits per obtenir els visats són més feixucs enguany pel context internacional cada vegada més complex, especialment pel conflicte dels refugiats, però s'ha mostrat confiat que tot plegat es podrà resoldre.

De la seva banda, la presidenta de l'Adsaps, Lluïsa Hurtado, que ha evitat entrar en polèmica sobre a través de quin país s'havien fet sempre els tràmits, s'ha mostrat esperançada assegurant que la situació s'està resolent. Tot i això, les gestions s'estan fent contrarellotge ja que està previst que els nens arribin a Barcelona aquest dijous a les 7 del matí. Enguany, s'espera que arribin al Principat 10 infants, que seran acollits per nou famílies.

stats