Societat 15/03/2022

El Govern reorganitza el Cos de Policia i suprimeix la vigilància d'alguns edificis per suplir les jubilacions

Arxiu ANA
1 min
L'edifici de la policia.

Andorra la VellaTal dia com avui de fa 10 anys, el 15 de març de 2012, va ser notícia...

El Govern ha reorganitzat el Cos de Policia tenint en compte els efectius actuals i en previsió de futures jubilacions, a més de suprimir les vigilàncies estàtiques dels edificis administratius del Govern i del Prat del Rull. Així ho argumenta en la resposta a la pregunta formulada pel conseller general socialdemòcrata, Gerard Barcia, que volia saber quantes baixes per jubilació s'havien produït al 2011 i quines mesures pensava aplicar el Govern. La resposta ha estat publicada aquest dijous al Butlletí del Consell General.

El Butlletí ha publicat aquest dijous la resposta en la que es posa de relleu que durant el 2011 s'han produït 14 jubilacions, concretament de 13 policies i 1 administratiu. Així mateix, durant el 2012, 76 persones es podrien acollir a la jubilació, tot i que des del Govern es destaca que, a part de dues administratives que s'han jubilat aquest mes, cap més ha mostrat la intenció de jubilar-se anticipadament.

Davant de la pregunta dels socialdemòcrates sobre quines són les mesures que pensa prendre el Govern per suplir la davallada d'efectius, l'Executiu ha indicat que s’han suprimit les vigilàncies estàtiques dels agents de Policia als edificis administratius del Govern i del Prat del Rull. A més, A partir de l’1 de gener del 2012, s’han reincorporat els policies que es trobaven, afectats o en Comissió de servei, a d’altres departaments de l’Administració general, a excepció de dos policies que continuen afectats a la Unitat d’Intel·ligència Financera. I finalment, s’ha procedit a una reorganització del Departament de Policia en funció del nombre d’efectius actuals i en previsió de les futures jubilacions.

stats