Societat 24/10/2022

Govern signa un acord pel desenvolupament de serveis de salut mental al Pirineu i Andorra

Pas endavant per al desenvolupament d'un centre dedicat a la Seu d'Urgell

ANA
1 min
Un moment de l'acte de signatura de l'acord pel desenvolupament del centre entre el Bisbat d'Urgell, el Govern i Benito Menni CASM.

Andorra la VellaEl Bisbat d'Urgell, el ministeri de Salut i Benito Menni CASM, de la Congregació de les Germanes Hospitalàries del Sagrat Cor de Jesús, han signat aquest dilluns al matí un acord pel desenvolupament de serveis de salut mental, d'acord amb la iniciativa del Bisbat d'Urgell de posar al servei de la ciutadania de les comarques pirinenques i del Principat els recursos que calen per ajudar les persones amb problemes relacionats amb la salut mental.

L'acord dona resposta a les necessitats detectades de disposar d'instal·lacions i serveis en el territori de la Seu d'Urgell que permetin una millor relació entre els malalts i les seves famílies.

L'acord preveu la localització i equipaments necessaris en uns espais propis que el Bisbat ha ofert situats a l'edifici Seminari Diocesà. Aquests espais seran rehabilitats i condicionats, a càrrec del Bisbat, per aquesta finalitat.

L'acord, pel que fa als serveis als malalts, es concreta en tres eixos principals: l'atenció a persones d'edat adulta que precisin fases d'hospitalització de mitja o llarga estada; l'atenció en l'etapa infantojuvenil, en règim tant d'ingrés així com d'hospitalització parcial, prioritzant l'adolescència; i la col·laboració en activitats docents i de recerca. Els serveis promoguts es basen en el model de recuperació, un model centrat en la persona en què la continuïtat assistencial i l'acompanyament del cicle vital són claus.

El Bisbat d'Urgell, el Govern d'Andorra i Benito Menni CASM, amb el suport tècnic de la Fundació Unió Catalana d'Hospitals, ja han establert reunions per al desenvolupament dels serveis, amb la finalitat d'oferir una atenció sanitària i social d'alta qualitat a les persones que pateixen un trastorn mental.

stats