Societat 23/04/2019

El GPS a l'aeroport Andorra-la Seu, ara a la tardor

Ros confirma que els propers dies AESA farà proves reals de vols

C. G.
1 min
Una avioneta a l'aeroport d'Andorra-La Seu, en una imatge d'arxiu. / M. M. (ANA)

Andorra la VellaL'ambaixador espanyol a Andorra, Àngel Ros, ha informat aquest dimarts que els primers vols comercials a l'aeroport Andorra-la Seu seran una realitat aquest any, molt probablement a la tardor. Ros ha rebaixat, per tant, els terminis fets públics fins la data en relació a l'homologació de l'aproximació amb GPS a l'aeroport Andorra-la Seu, que estaven marcats per a aquesta primavera. Aquest sistema és el que permet poder operar a l'aeroport malgrat que les condicions climatològiques siguin adverses.

El mateix Ros així ho havia afirmat en actes públics fa uns mesos, així com també el ministre d'Economia, Competitivitat i Innovació (ara en funcions), Gilbert Saboya, i també la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera. Els informes "són favorables" però, a la vegada, diuen que s'han de completar "amb proves reals de vols", ha manifestat l'ambaixador. En aquest sentit, Ros va trucar a la directora de l'Agència Estatal de Seguretat Aèrea (AESA), Isabel Maestre, per demanar quan es farien i aquesta li va respondre que ho estan planificant i que és "qüestió de dies".

Per tot plegat, ha exposat Ros, l'homologació sí que podria arribar els propers mesos, però l'aterratge de vols comercials, bàsics per dinamitzar l'activitat de la infraestructura aeroportuària (i també bàsic per a l'economia d'Andorra), no serà ja fins la tardor.

stats