Societat 14/09/2016

Un grafiter a Caldea

Caldea i la Galeria Art Areté ofereixen al vestíbul d’entrada del centre ludicotermal les obres de Sixe Paredes, Suso 33 i Okuda San Miguel Erice, tres reconeguts artistes internacionals

S.f.
1 min
Suso 33, un dels tres artistes que exposa a Caldea

Escaldes-EngordanyLa galeria d'Isabel Rodríguez, Art Areté, ofereix un recull d'obres fetes pels tres artistes, que han nascut de la seva convivència al país. La natura, l'essència de l'aigua i el seu moviment o el llenguatge de carrer es recullen en les creacions.

La relació entre la galeria i el centre termal va néixer de manera casual, on va néixer la proposta d'oferir als artistes la possibilitat d'utilitzar el vestíbul com a espai expositiu, però també amb la intenció que el mateix edifici fos motiu d'inspiració en una creació temàtica. Suso, un dels artistes que participen en l'exposició, ha explicat que el procés de creació implica un reconeixement de l'espai on s'exposarà l'obra. La seva llum, el tamany, l'efecte, la relació amb els visitants i l'impacte del color juga també un paper fonamental.

El grafiter ha volgut, a més, deixar empremta de la seva estada a les proximitats de Caldea, i així a l'skate park i al parc de la Mola hi ha dipositat testimoni artístic d'una visió pròpia de l'aigua amb un grafit. Aprofitant el pendent d'una de les rampes, hi va deixar un rec d'aigua que s'escola avall, de la mateixa manera que fa el riu. Això però, sense el permís de l'autoritat corresponent, que després va haver de sol·licitar per evitar mals majors.

I és que Suso, es troba lluny de les formalitats de l’art acadèmic o galerista, i massa a prop del carrer. Un fet que fa escola, fins i tot a Andorra: dies després uns infants van fer la seva aportació particular a l'obra de Suso. Un treball sempre subjecte a ser canviat pels efectes i els accidents, naturals o humans.

stats