Societat 25/06/2019

Gran afluència a la inauguració de la reforma integral del Prat del Gran

La zona infantil esdevé el primer parc de les Tres Bessones

Ara Andorra
2 min
Baró inaugura la remodelada zona del Prat Gran. / COMÚ DE LA LA MASSANA

La MassanaEls cònsols de la Massana, acompanyats per autoritats nacionals i comunals, han inaugurat aquest dimarts a la tarda el renovat parc del Prat Gran, davant l’expectació d’un nombrós públic, sobretot infants que han entrat en massa cap als diferents espais de jocs.

Al discurs inaugural, el cònsol major, David Baró, ha remarcat que el parc es va obrir al públic ara fa justament trenta anys, durant el consolat de Francesc Tomàs i Robert Garrallà, i que es manté la filosofia de ser l’espai d’esbarjo per excel·lència dels massanencs.

El nou parc continua tenint la mateixa superfície però amb una distribució diferent, que inclou tant zones de jocs com àrees de relax i amb un circuit per bicicletes i patins.

La remodelació s’ha portat a terme en dues fases: la primera, que es va fer durant l'exercici passat, va consistir en la instal·lació d’un pump track i de pistes de futbol i bàsquet. La segona, que s’acaba de cloure, inclou tota la zona enjardinada amb les àrees de jocs i esbarjo.

Per dissenyar el parc s’han tingut en compte les opinions dels nens de la Massana, a través del Consell d'infants. Van proposar que hi hagués una zona de gimnàstica per a gent gran, una tirolina, tobogans i altres estructures.

Una de les grans protagonistes de l’acte ha estat Roser Capdevila, autora de les Tres Bessones, ja que la part central del parc, destinada als més petits, s’ha tematitzat amb els personatges dels seus contes. I no només això sinó que l’autora i les seves tres filles –les tres bessones Anna, Teresa i Elena– han estat les encarregades de tirar endavant el projecte. L’Anna ha estat la creadora de les figures de les Tres Bessones, realitzades amb fibra de vidre, amb un motlle que només permetrà fer vint-i-cinc escultures. Justament la idea és que el de la Massana esdevingui el primer de vint-i-cinc parcs temàtics dedicats a les famoses bessones. A banda d’aquestes figures també hi ha diversos ratolins amagats, que els nens han de trobar i, segons ha anunciat Capdevila, pròximament podria arribar la Bruixa Avorrida.

La reforma del parc ha estat una de les grans inversions d’aquest 2019, amb un cost de 943 mil euros “que pensem que estan molt ben invertits, perquè es tracta d’una obra en benefici de tots els ciutadans”.

Totes les zones del parc s’han omplert en pocs segons, tant els jocs com les pistes esportives i les àmplies àrees amb herba i hamaques. La idea és que el parc sigui un lloc de trobada per al públic de totes les edats. I, com als seus orígens, es dona una gran importància a la vegetació, com els arbres que recorren tot el perímetre interior del parc com els arbustos i plantes de les diferents zones.

stats