Societat 30/04/2019

Gran Fondo espera créixer fins als 1.500 participants

La prova de cicloturisme de BTT s'amplia i enguany comptarà amb un circuit de 24 quilòmetres amb l'objectiu d'atreure més públic familiar

M. M.
3 min
El director de Branding Gestió Esportiva, Carles Paredes; el director general d'Andorra Turisme, Betim Budzaku, i l'ambaixador de la competició i reconegut 'youtuber', Tomàs Misser, durant la roda de premsa. / M. M. (ANA)

Andorra la VellaLa prova de marxa cicloturista de BTT, Gran Fondo, espera continuar creixent aquest any tant en nombre d'inscrits com en nombre de visitants. La prova, successora de l'Andorra Outdoor Games i que se celebrarà el proper 21 de juliol, arriba enguany a la segona edició amb l'objectiu d'arribar als 1.500 participants i 3.600 visitants, després que l'any passat prenguessin part de la prova un total de 1.315 corredors. Una fita que sembla proper d'assolir-se ja que de moment hi ha un 7% més d'inscrits per aquestes dates que l'any passat i s'ha creat una nova prova de 24 quilòmetres pensada per atreure un públic més familiar, ja que l'any passat per cada participant hi van anar 2,4 acompanyants.

Per tal de potenciar aquest creixement, el director de Branding Gestió Esportiva, Carles Paredes, ha volgut recordar que la prova és una excusa per atreure visitants al país perquè gaudeixin de l'oci d'Andorra en aquelles dates. Per això la prova “no és d'una alta exigència tècnica i passa per pistes forestals”, per arribar a més públic, tot i que s'ha d'estar ben preparat per competir-la, tal com ha recordat Paredes. A més, els participants i acompanyants obtindran entrades per Naturlandia i també per assistir a l'espectacle 'Rebel' del Cirque du Soleil.

Com l'any passat, la competició tindrà com a escenari principal la cota 2.000 de Naturlandia i un recorregut amb l'al·licient dels paisatges d'alta muntanya i la descoberta dels diferents pobles fronterers amb Catalunya per on transcorre la marxa. D'aquesta manera, la prova inclou tres distàncies diferents: 93 quilòmetres i 2.935 metres de desnivell positiu; 45 quilòmetres i 1.400 metres de desnivell positiu o bé, com a novetat d'aquesta edició, 24 quilòmetres i 831 metres de desnivell positiu.

“Aquest tipus de carreres són les que funcionen perquè engloben la majoria de ciclistes, els que volen competir i els que volen aconseguir reptes personals o introduir-se al món de la BTT”, ha argumentat l'ambaixador de la competició i reconegut 'youtuber' Tomàs Misser. Tot i això, ha destacat que les proves són “reptes importants perquè farà molta calor i l'alçada influeix perquè trobarem a faltar l'aire”.

La marea vermella començarà a arribar el dia abans de la cursa, el 20 de juliol, quan s'entregaran els dorsals i també es farà una petita rebuda als participants al Centre de congressos de Sant Julià de Lòria. Els corredors podran utilitzar la bicicleta de muntanya o bé bicicleta elèctrica, i està oberta a tots els públics. Més enllà de la competició en sí ja que s'ofereixen també diferents serveis per satisfer les necessitats dels corredors com ara punts d'avituallament, assistència mecànica, aparcament de bicicletes, rentat de bicicletes, servei sanitari, massatges i un gran dinar a l'arribada a Naturlandia.

Una altra de les novetats destacades d'aquesta any és la inclusió de la competició a la xarxa social 'Strava', que permetrà a la competició donar-li molta més visibilitat així com un control dels temps a través d'aquest aplicatiu sense haver de repartir els tradicionals xips de cronometratge.

Budzaku i el seu futur

Per altra banda, el director general d'Andorra Turisme, Betim Budzaku, ha assegurat que encara no ha decidit el seu futur i ha recordat que la decisió última de la seva continuïtat la tindrà el futur ministre de Turisme. “No és una preocupació en aquests moments, continuem treballant sense tenir en compte aquesta circumstància”, ha apuntat al final de la roda de premsa de presentació de la cursa cicloturista. Ha assegurat no tenir cap notícia al respecte, ja que el nou govern encara no està configurat i ha apuntat que el canvi de ministre pot aportar nous punts de vista i per això, en cas que li proposin la continuïtat no té la decisió presa. “Encara no m'ho he plantejat, hi ha molts motius” que influiran en la decisió com l'entrada d'un nou titular del ministeri, una altre manera de treballar així com l'equilibri i el rol que pot tenir a partir d'ara Andorra Turisme, ha explicat.

stats