Societat 15/05/2019

Grandvalira i Arcalís ja treballen en un forfet conjunt per a la propera temporada

Mortés confirma que s'ha demanat el tancament al trànsit de vehicles de la carretera de la Coma a partir d’aquest estiu

C. G.
3 min
L'estació d'Arcalís. / Ordino Arcalís

OrdinoQueda més de mig any perquè doni el tret de sortida la nova temporada d’esquí al país, però les estacions ja treballen en la comercialització dels seus productes, pensant sobretot en els turoperadors. En aquesta línia, i tenint en compte la situació actual de composició a les societats de Grandvalira i d'Arcalís, totes dues parts ja treballen en la comercialització de forfets conjunts que permetin esquiar indistintament a les dues instal·lacions. Aquesta darrera temporada els esquiadors que tenien el forfet de temporada de Grandvalira ja podien accedir a l'estació ordinenca, però havien de pagar un plus de 90 euros.

En l'actualitat "s'està treballant per fer alguna cosa conjunta, és de sentit comú", ha avançat el cònsol major d'Ordino, Josep Àngel Mortés, que ha definit com a "lògic" que, "tenint en compte que formem part de Grandvalira", existeixi aquesta possibilitat de cara a l'hivern vinent. Una altra font que forma part de la negociació ha confirmat que, dins d'aquests productes que s'estan ja tancant en el si de Grandvalira, "la majoria inclouran Arcalís".

D'altra banda, el cònsol també ha confirmat l'opció que hi hagi un forfet de temporada exclusiu per a Arcalís.

Tancament de la carretera de la Coma aquest estiu

Una de les novetats de la darrera temporada hivernal a Arcalís, i que ha ajudat a tancar-la amb xifres rècord pel que fa a forfets de dia venuts, és el telecabina Tristaina, que uneix la zona de l'Hortell amb la Coma. Fa el mateix trajecte que la carretera que enllaça els dos punts, i que des de l'estació d'Arcalís es vol tancar al trànsit rodat de vehicles per fomentar precisament l'experiència que pot suposar utilitzar aquest giny també en període estival.

Mortés ha confirmat que ja han fet la demanda al Govern per poder tancar aquesta carretera, que a l'hivern forma part de la pista Megaverda, ja durant aquest estiu. Però estan a l'espera que es constitueixi el nou govern, i amb ell la Taula de mobilitat, que és la que ha de validar la petició. Amb tot, el cònsol s'ha mostrat confiat que "arribarem perfectament a aquest estiu".

Mortés ha defensat que el tancament de la carretera de la Coma, a banda de potenciar el telecabina, també servirà per fomentar "al màxim les activitats de la zona alta de la Coma", no carregar-la de vehicles com passava fins ara i afavorir l'experiència que representa per als ciclistes fer un port de muntanya que ha acollit dues vegades una etapa del Tour de França. És una carretera cada vegada més transitada per bicis i es convertiria en l'única que ha estat etapa del Tour tancada al trànsit, tal com va defensar públicament fa un any el director d'Ordino Arcalís, Xabier Ajona.

Amb tot, la idea és que el forfet per accedir al telecabina i pujar fins la Coma sigui gratuït per als residents.

Finalment, el cònsol no ha volgut avançar si les noves sinergies entre Grandvalira i Secnoa implicaran canvis en les direccions de les estacions. Fonts properes asseguren que Ajona passarà a liderar Pas de la Casa-Grau Roig, assumint les tasques que fins ara feia Verònica Canals. Mortés ha assegurat que desconeix aquesta possibilitat i que, en qualsevol cas, haurà de passar abans pel proper consell d'administració de Secnoa.

Precisament, aquest dimecres se celebra consell d'administració, en aquest cas de Vallnord. Una reunió crucial per al futur de la marca, que penjaria d'un fil segons apunten algunes fonts, tenint en compte que Arcalís ja té més vincles amb les estacions de l'altra vall que no pas amb la massanenca.

stats