Societat 24/11/2019

Grandvalira fa un balanç "més que positiu" del primer cap de setmana

L'estació treballa per obrir progressivament la resta de sectors i estar a ple rendiment de cara al pot de la Puríssima

ARA Andorra
1 min
Esquiadors a Grandvalira. / GRANDVALIRA

Andorra la VellaGrandvalira ha catalogat com a positiu el balanç del primer cap de setmana de la temporada d'esquí 2019-20, amb l'obertura parcial dels sectors Pas de la Casa i Grau Roig connectats per pista. Després de viure un hivern passat històric per la celebració de les finals de la Copa del Món d'esquí alpí, l'estació més gran del sud d'Europa s'ha fixat el repte de donar continuïtat al posicionament que té com a domini de la neu de referència. Durant aquests dos primers dies, amb una obertura reduïda concentrada en dos sectors, ha predominat el sol.

Si es compleixen les previsions de baixes temperatures que s'esperen per als pròxims dies, Grandvalira podrà mantenir activa la xarxa de producció de neu, que fins ara acumula més de 300.000 metres cúbics d'aigua A més, els equips que hi ha sobre el terreny continuen treballant sense descans perquè el pròxim 30 de novembre es puguin obrir progressivament els sectors de Soldeu i el Tarter, Peretol i les connexions amb el Funicamp i el telecabina de Canillo perquè de cara al pont de la Puríssima, l'estació estigui a ple rendiment amb total garantia de seguretat per als esquiadors i amb bona qualitat de neu a tots els sectors.

Per la seva banda, Ordino Arcalís ha tancat el segon cap de setmana de la temporada amb una bona afluència, similar al de l'obertura. La jornada del diumenge ha vingut acompanyada pel sol i unes condicions de terreny òptimes. L'estació continua treballant complementant les nevades amb la producció dels canons i durant la setmana vinent s'adaptaran més traçats per poder oferir el màxim de superfície als esquiadors.

stats