Societat 23/02/2019

Grandvalira apropa el món de la competició a persones amb diversitat funcional

Una vintena de persones han participat en l'acte que s'ha organitzat de manera prèvia a les finals de la Copa del Món

Agèncias ANA
1 min
Els participants baixant per la pista. / Grandvalira

CanilloGrandvalira ha celebrat aquest dissabte l'acció 'Campions del Món en Solidaritat', una jornada que ha permès apropar la muntanya i el món de l'esquí de competició a persones amb diversitat funcional. Es tracta d'una de les diverses activitats que s'han organitzat com a actes previs a la celebració de les Finals de la Copa del Món Andorra 2019 -que es disputaran de l'11 al 17 de març-, i que ha servit per potenciar el vessant més solidari de l'esdeveniment.

La jornada, que s'ha desenvolupat al sector El Tarter de Grandvalira, ha comptat amb la participació d'una vintena de persones amb diversitat funcional, la majoria usuàries de l'Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell (EENSM), que han pogut viure en primera persona les sensacions que es tenen esquiant per una pista de competició. A més, fins i tot han pogut sortejar les portes d'un petit traçat d'eslàlom. La baixada l'han fet amb cadires adaptades i acompanyats dels membres del col·lectiu Hi arribarem, que s'han encarregat de garantir en tot moment la seva seguretat.

Els participants han pogut gaudir del tram superior de la pista Àliga, que en pocs dies serà l'escenari de les disciplines de velocitat de les Finals de la Copa del Món. A banda de l'esquiada, les persones que hi han pres part també han pogut fer d'altres activitats a la neu, com el múixing (trineus tirats per gossos) o les motos de neu.

stats