Societat 26/09/2020

Gruixos de fins a 45 centímetres al nord del país

A la Rabassa s'ha registrat una acumulació d'onze centímetres

Ana
1 min
Els gruixos de neu registrats a Incles. / SERVEI METEOROLÒGIC D'ANDORRA

Andorra la VellaAndorra ha viscut la primera nevada de la tardor. Segons ha informat aquest dissabte el Servei Meteorològic d'Andorra, les precipitacions que van caure en forma de neu durant la jornada de divendres i aquesta matinada han deixat gruixos de fins a 45 centímetres al nord del país, concretament a les Fonts d'Arinsal (2.681 metres). Tot i això, també cal destacar que hi ha hagut gruixos importants a la Rabassa, registrant una acumulació d'11 centímetres a Caborreu (2.250 metres).

Per aquest dissabte s'espera que el cel estigui cobert arreu del país. Durant el matí hi haurà precipitacions febles a l'extrem nord i, després d'una petita pausa al migdia, a la tarda tornaran a guanyar terreny i al vespre afectaran a tot el país. La cota de neu se situa a 1.700 metres durant el matí i a 2.000 a partir de la tarda. Així, es poden acumular fins a cinc centímetres a partir de 2.000 metres. El vent també farà acte de presència, tot i que serà moderat fons de vall però fort en alçada. Les temperatures màximes seran de 14 graus a Andorra la Vella, 10 graus a 1.500 metres i de 2 graus al Pas de la Casa.

Per aquesta nit la previsió és que les precipitacions es vagin quedant restringides al nord i cessaran a la matinada. La cota de neu davallarà dels 2.000 metres fins als 1.300 al final de l'episodi. Les temperatures mínimes seran de 3 graus a Andorra la Vella, de 0 a 1.500 metres i de 8 graus al Pas de la Casa.

stats