Societat 27/11/2018

La Guàrdia Civil destrueix material explosiu a Bellver

Un ciutadà l'havia localitzat en un habitatge mentre feia tasques de neteja al domicili d'un antic familiar mort

Ara Andorra
1 min
El material trobat a Bellver / GUÀRDIA CIVIL

La Seu d'UrgellEl Grup Especialista en Desactivació d'Explosius (Gedex) de la Comandància de la Guàrdia Civil de Lleida va procedir dijous passat a la destrucció de 25 kg. de material explosiu (trinolita especial negra), tot això després de rebre avís a la Intervenció d'Armes de la Guàrdia Civil, situada a la Seu d'Urgell, a través d'un ciutadà que l'havia localitzat en un habitatge situat a el terme municipal de Bellver de Cerdanya, mentre realitzava tasques de neteja al domicili d'un antic familiar mort.

Un cop passat avís al Grup Especialista en Desactivació d'Explosius es va traslladar a l'esmentada localitat, on el veí, els va indicar el lloc exacte de la troballa.

Per part del Gedex, es va poder comprovar que el material explosiu trobat era l'indicat anteriorment, antigament emprat en voladura de roca o en alguna tasca de desmunt (aplicacions civils).

A continuació, el material explosiu va ser evacuat a una pedrera propera, on adoptades les mesures de seguretat apropiades, es va procedir a la destrucció de l'esmentat material.

Entre les actuacions més importants dutes a terme l'últim trimestre, relacionades amb aparició d'artefactes procedents de la Guerra Civil, destaca la destrucció d'un projectil de calibre 149 mm, que es trobava clavat a terra, al terme de la Ràpita (Lleida).

stats