Societat 19/11/2020

La Guàrdia Civil comissa prop de 18.000 euros en matàl·lic a la Farga de Moles

Un conductor pretenia creuar la frontera del riu Runer des de territori andorrà

Ara Andorra
1 min
Els diners comissats per la Guàrdia Civil.

Andorra la VellaLa Guàrdia Civil va controlar aquest dimecres a la duana de la Farga de Moles un home de 43 anys com a autor d'un delicte de blanqueig de capitals. Segons relaten les autoritats en un comunicat, l'home, de 43 anys i de nacionalitat espanyola, pretenia creuar la duana de la Farga de Moles amb un Mercedes des de territori andorrà a les 19 hores. En la pertinent aturada del vehicle i posterior control, i després d'un registre minuciós del turisme, els agents van trobar una jaqueta propietat de l'infractor que guardava dos sobres que sumaven la quantitat de 17.545 euros.

Un cop la Guàrdia Civil va verificar la quantitat de diners els van traslladar a les dependències de l'Agència Tributària, i en presència de l'oficial de viatgers, es va procedir a aixecar l'acta envers el conductor per haver comès una infracció en la normativa sobre blanqueig de capitals en haver superat la quantitat estipulada en el text.

Tot seguit, l'infractor va poder continuar la marxa, però només podent-se endur la quantitat de 1.000 euros en concepte de "mínim de supervivència", quedant la resta dels diners a la duana de la Farga de Moles, a disposició de la Comissió per a la Prevenció del Blanqueig de Capitals i Infraccions Monetàries del Banc d'Espanya.

stats