Societat 02/10/2021

Si has fet això, és que li has donat l'adeu definitiu a l'estiu

Algunes botigues del Principat tenen descomptes de fins al 20% en roba de llit

E.C.
2 min
La funda nòrdica ha desbancat les mantes tradicionals.

Andorra la VellaFa dies que a Andorra sentim l'entrada de la tardor. Hem deixat enrere la màniga curta i ja es comencen a veure pel carrer les primeres jaquetes, molts han fet el canvi d'armari i ja han posat el nòrdic al llit. A la majoria de cases, aquesta funda de plomes ha substituït fa temps la manta tradicional, però... Per què se l'anomena 'funda nòrdica'? No hi ha dubte que el seu origen és escandinau, però va ser l'escriptor anglès Thomas Nugent que en un viatge per Westfalia al segle XVIII es va sorprendre assegurant que "els habitants de la zona no es cobreixen amb la roba de llit habitual sinó que fan servir plomes per abrigar-se". Tot i el descobriment, el seu ús no es va estendre a la resta d'Europa fins a mitjans del segle XX, gràcies al dissenyador anglès Terence Conran.

La funda nòrdica conserva millor l'escalfor durant la nit.

Més enllà de l'anècdota, el cert és que la funda nòrdica s'ha convertit en un element indispensable de qualsevol llar. Gràcies a ell triguem menys de cinc minuts en fer el llit, és més higiènic que la manta (acumulació d'àcars assegurada), i pesa i ocupa menys a l'hora de guardar-lo a l'armari. Sent conscients de la importància que té per a les famílies aquesta peça de roba, Pyrénées Andorra ha engegat enguany la 'Campanya del Nòrdic', que va del 30 de setembre fins al 24 d'octubre, i que ofereix un descompte del 20% en nòrdics, coixins i quadrants per a tots els clients de My Pyri (recordeu, fer-se de My Pyri és gratuït!). Des de Pyrénées, asseguren que "moltes famílies s'esperen a que comenci aquesta campanya per comprar nòrdics, ja que sovint tenen els fills que marxen fora d'Andorra a estudiar i necessiten comprar tot el parament de la llar i especialment de l'habitació on dormiran".

La 'Campanya del Nòrdic', a Pyrénées fins al 24 d'octubre.

Una altra dels avantatges d'utilitzar el nòrdic és l'estalvi en calefacció. Està comprovat que, amb el seu ús, és recomanable abaixar la calefacció a la nit, ja que conserva perfectament l'escalfor dins el llit. La promoció de Pyrénées Andorra, que podreu trobar a la secció de la llar, a la tercera planta dels grans magatzems, també permet una acumulació de saldo del 3% a My Pyri i un finançament gratuït a tres mesos amb les despeses de gestió incloses.

stats