Societat 08/02/2021

“Ens haurem de revacunar, com amb la grip”

Martínez Benazet augura que amb la Covid ens haurem d'anar administrant vaccins “adaptats a les noves variants” del virus

ARA Andorra
1 min
El ministre Martínez Benazet / ARA

Davant les notícies que arriben de Sud-Àfrica, on una nova variant del Sars Cov-2 deixaria sense massa efectes la vacuna AstraZéneca, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha augurat aquest dilluns que “de la mateixa manera com passa amb la grip, probablement ens haurem de revacunar amb les vacunes adaptades a les noves soques i a les noves variants”. El dirigent ha al·ludit a les explicacions que donen majoritàriament la majoria d'experts, que entenen que davant les mutacions del coronavirus s'hauran d'anar adaptant els remeis.

Malgrat que la vacuna AstraZéneca no s'ha demostrat efectiva davant la soca sud-africana, sí que ha donat “molt bons resultats” amb les soques que hi ha ara a Europa, per la qual cosa, el ministre considera que “segueix sent una vacuna d'un alt valor i una gran validesa”. Recordem que aquestes vacunes és previst que arribin a Andorra durant les properes setmanes.

Pel que fa a les vacunes, Benazet ha anunciat que aquest dimecres començarà a administrar-se la segona dosi a les persones que ja han rebut la primera (al centre sociosanitari el Cedre, a la residència Clara Rabassa i a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell) i que, fins aquest diumenge, el total de vaccinats era de 1.277 persones, xifra que ha permès cobrir tota la fase 1 i part de la fase 2 del pla de vacunacions.

Salut ha recordat que entre final de febrer i principi de març arribaran les noves remeses de vaccins provinents de França, Espanya i el projecte Covax, tal com estava previst, fet que permetrà avançar en les diverses fases.

stats