Societat 08/11/2022

La història darrere de la fotografia del Peugeot flotant en els aiguats de 1982

Un usuari explica a les xarxes que el seu pare era el propietari del cotxe

ARA Andorra
1 min
La història del Peugeot que flotava a l'Avinguda Meritxell en els aiguats de 1982.

Andorra la VellaUn usuari andorrà ha compartit en un fil a la xarxa social Twitter la seva història personal i familiar de com van viure els aiguats de 1982. Joan Carles explica que el propietari del cotxe d'aquella famosa foto en què es veu un Peugeot flotar a l'avinguda Meritxell era el seu pare. Ell era un nadó de menys d'un any que difícilment deixava dormir els seus pares. Però curiosament, aquella nit va descansar en silenci i tots tres van descansar sense adonar-se del que començava a passar als carrers.

Va ser a les cinc del matí, tal com detalla Joan Carles, quan el seu pare ja es va despertar i va adonar-se dels aiguats. La seva preocupació va passar a ser el cotxe, el qual volia anar a buscar com fos. Va ser un amic seu el que el va detenir amb una mentida piadosa. Li va assegurar que els havien encadenat, en un engany que potser va salvar-li la vida en un dia en què es van sumar 12 víctimes mortals.

Pel que fa al cotxe, el sorprenent és que quan va amainar l'aigua, els bombers van ajudar a remolcar-lo fins al taller d'un amic seu. Després de cinc mesos de feina, van aconseguir posar-lo a punt i fins i tot el van fer servir dos anys més, per a després vendre'l i que encara se'l fes servir un bienni més.

stats