Societat 06/08/2019

Històries i llegendes a Engolasters

Una cinquantena de persones gaudeixen de la narració d'Assumpta Mercader al Camí hidroelèctric

Ara Andorra
1 min
Públic assistent a l'esdeveniment. / M. R. F. (ANA)

EncampLlegendes relacionades amb Engolasters, amb l’aigua i també amb elements com el bosc i la muntanya han estat les grans protagonistes en la narració de llegendes que ha organitzat FEDA en el marc de les Nits d’estiu als museus. La cinquantena de persones que han omplert les places disponibles per a aquesta proposta, que arriba aquest any a la tercera edició, han pogut realitzar, en primer lloc, una visita al Camí hidroelèctric que ha durat uns 45 minuts. Tot seguit ha tingut lloc la narració de llegendes de la mà de l'actriu i titellaire Assumpta Mercader.

En la visita al camí hidroelèctric els visitants han pogut descobrir, entre d’altres, com vivien els treballadors de Fhasa o els diferents elements que hi ha al voltant de la presa i que permeten produir electricitat. Tot seguit, ha començat la part dedicada a les llegendes, una narració que no ha estat estàtica, ja que Mercader ha conduït els visitants fins a l’altra banda del llac, on ha acabat l’activitat.

Tal com destaca la guia del museu de l'Electricitat Joana Teixeira aquesta és una activitat que “té molt bona acollida”, motiu pel qual es programa des de fa tres anys. De fet, la cinquantena de places que s’ofereix (per privilegiar que la gent pugui sentir bé l’explicació de les històries) s’omplen sempre. A banda de ser una proposta “molt familiar”, Teixeira destaca també el fet que acabi en un entorn “idíl·lic”, vora el llac. La propera proposta dins les Nits d’estiu que ha programat FEDA serà el dissabte 17 d’agost, una visita teatralitzada al Camí hidroelèctric que s’estrena aquest any.

stats