Un home demandarà els seus pares per haver nascut

L'antinatalisme és un sistema de pensaments filosòfics que defensen el control de la natalitat fins al punt que poden considerar incorrecta la reproducció

Raphael Samuel va néixer fa 27 anys a Bombai, la capital financera índia, en el si d'una família "afectuosa" de classe mitjana, però ell preferiria no haver nascut mai, i el seu impuls per demandar els seus pares per haver-lo portat al món l'ha convertit en el germen del moviment antinatalista a l'Índia.

"Vaig parlar amb els meus pares, els vaig dir que haver-me tingut va ser un error que mai van haver d'haver comès", ha dit a EFE Raphael, un intrigant personatge que cobreix la cara amb una barba postissa i ulleres de sol, les idees del qual van despertar el debat a les xarxes socials pel "permís a néixer".

L'antinatalisme és un sistema de pensaments filosòfics que defensen el control de la natalitat fins al punt que poden considerar incorrecta la reproducció, per la qual cosa sostenen que en no néixer s'evita un gran patiment al món i al no nascut.

"Vaig començar a adonar-me quan tenia uns cinc anys, però em vaig convertir en un antinatalista ferm als 20. M'he adonat que el planeta s'està destruint. En general, viu feliç, però la vida em sembla inútil", va explicar.

Samuel forma part d'un moviment que s'ha anomenat Child Free Índia (Índia Sense Nens), una agrupació que, segons les seves pròpies dades, agrupa unes poques desenes de persones, però que amb un nou auge espera reunir a la ciutat meridional índia de Bangalore uns 200 antinatalistes diumenge que ve.

"Érem un grup petit fins fa sis mesos, quan les persones van començar a reunir-se en diverses ciutats i el nombre va augmentar exponencialment, hem començat a comunicar-nos i aquesta serà la nostra primera reunió nacional", ha indicat.

Tot tipus de reaccions han sorgit a les xarxes socials sobre els antinatalistes després que Samuel anunciés la seva intenció de demanar als seus pares per haver-lo portat al món sense el seu consentiment, cosa a la qual hauria dit que "no" si li haguessin preguntat.

"Els meus pares estan d'acord amb el meu pensament i s'adonen que van ser inconscients quan em van tenir i volen que corri la veu", va afirmar el jove, que assegura que està a la recerca d'"un advocat amb coratge" per portar aquest cas a una cort.

"No em penedeixo de viure, però preferiria no haver nascut", sosté el blocaire, que té una desena de vídeos al seu canal de Youtube per a escampar les seves idees entre els nens.

"Els teus pares són dues persones que dels 20 als 25 anys només volien passar una bona nit junts, i com a resultat d'això et van tenir (...). No has de respectar-los per això", afirma en un dels seus vídeos.

Encara que Samuel diu haver tingut una "grandiosa relació" amb els seus pares, creu fermament que la raó per la qual va néixer va ser la recerca de plaer dels seus pares i no el seu propi.

Les idees antinatalistes del jove indi van més enllà de la inútil recerca del consentiment dels qui no han nascut, sinó que vol crear "consciència" en els nens que els seus pares no són propietaris de les seves vides.

"No necessiten fer res pels seus pares, no has d'acceptar xantatges, no necessiten escoltar-s'hi, no volen, però si vostès senten que han de fer-ho, ho poden fer", aconsella en un altre dels seus missatges.

Sobre la seva pròpia experiència assevera que la seva mare s'ha fet conscient, i ha pensat que si ho hagués pensat millor potser no ho hauria tingut.

"I això és el que vull dir-los, vostès tenen l'opció de no tenir nens", insisteix.

La campanya que porta endavant el jove activista dirigeix missatges també a la parelles infèrtils que se senten incompletes per no poder procrear, alguna cosa que es considera una maledicció a l'Índia, afirmant que aquesta incapacitat és "sexy".

"Per què se senten incomplets quan són infèrtils? Per què és tan horrible això? Per què és tan trist? Això és el millor, per començar has de fer servir menys condons, segon, no portes nens a aquest món", argumenta .

En la seva opinió, els nens no són un requisit indispensable a la vida, són un requisit social.

"El pitjor que li pot passar a un nen són els pares", diu, de la mateixa forma en què pensa que els pares en tenir fills "estan afegint elements a l'escalfament global", o que "aquest nen es convertirà en un criminal, o víctima d'un criminal", conclou.