Societat 01/12/2019

Un homenatge als que han fet de la fira de Santa Llúcia una realitat

L'estil 'vintage' ha estat una de les principals característiques d'enguany

Marc R. Fort
1 min
Tall de la cinta inaugural. / M. R. F.

Sant Julià de LòriaLa plaça de la Germandat ha acollit aquest diumenge la inauguració de la ja tradicional fira de Santa Llúcia per part de Julià Call, cònsol menor de Sant Julià de Lòria. Un dels principals aspectes que fan característica l'edició d'enguany és l'estil 'vintage' en el qual s'ha desenvolupat, i en el fet que la cita s'hagi celebrat només durant un sol dia. En aquest sentit, Meritxell Teruel, consellera de Turisme, ha explicat que pretenen "recuperar l'essència d'ara fa 25 anys". En aquest sentit, ha afegit que aquesta edició "ret homenatge a totes aquelles persones que han participat i participen en la fira al llarg d'aquests 25 anys".

Dins del programa d'activitats s'ha inclòs una xocolatada popular amb coca per a tots els assistents, diversos concerts i tallers, la missa major i la projecció de la pel·lícula de dibuixos animats 'Toy Story 4'. Teruel ha destacat que aquest esdeveniment de Nadal "és una icona per als lauredians en aquestes dates tan assenyalades." D'altra banda, s'hi han exposat una gran varietat de pessebres, parades d'alimentació i petits detalls que han elaborat els interns del Centre penitenciari de la Comella.

A més, i per segon any consecutiu, també s'ha celebrat l'exposició de diorames de Playmobil a càrrec de Josep Virgós de Tot clicks, i que ha estat distribuïda en tres espais: una zona de diorames que són una representació de Playmobils en taules emmarcades en diferents cultures i espais en el temps i una zona de tallers pels infants. Teruel ha recalcat que "la primera edició que es va fer l'any passat va tenir un èxit sense precedents", afegint que ara, novament, "l'èxit s'està repetint".

stats