Societat 28/08/2019

Homologació del títol d'infermeria a Espanya, França i Portugal

Jover destaca que amb aquests tres països la convalidació ja és automàtica

ARA Andorra
1 min
Alumnes a l'exterior de l'UdA. / Arxiu ANA

Andorra la VellaEl reconeixement professional del bàtxelor d'infermeria de la Universitat d'Andorra és automàtic a França, Espanya i Portugal. Així ho ha posat en relleu el ministre portaveu, Eric Jover, arran de la pregunta del Partit Socialdemòcrata sobre aquesta qüestió, al mateix temps que ha mostrat la seva estranyesa perquè des del PS es faci aquesta pregunta quan en l'anterior legislatura la consellera Sílvia Bonet va fer una pregunta similar que ja va ser resposta.

Com a coneixedor de la qüestió ja que era titular d'Educació i Ensenyament Superior en l'anterior legislatura, Jover ha destacat que la formació d'infermeria és de "primer nivell i té un bon reconeixement a l'exterior". En aquest sentit, i pel que fa al reconeixement acadèmic, ha destacat que ja es reconeixen els títols a tots els països que conformen l'Espai Europeu d'Ensenyament. Quant al reconeixement professional ha destacat que ja és automàtic amb França, amb Espanya i amb Portugal. Pel que fa a l'estat veí del sud, es va allargar el temps d'homologació, ja que hi va haver canvis amb les titulacions i aquells que acaben ja tenen el reconeixement automàtic, mentre que els que estaven acabant o tot just ho havien fet van haver de fer catorze crèdits més de pràctiques, que en molts dels casos van convalidar amb hores que havien fet com a activitat professional. Pel que fa a Portugal, hi ha un conveni per a la convalidació de títols.

Jover també ha destacat que un cop hi hagi l'acord d'associació amb Europa hi haurà un llistat de professions on s'inscriuran els títols andorrans, amb la qual cosa hi haurà el reconeixement automàtic als països europeus.

stats