Els horaris dels busos del Pas de la Casa s'amplien ja aquest dimarts

En breu, el Govern i la concessionària hauran de donar una resposta sobre l'increment de freqüències i canvis en el recorregut

Els autobusos de les línies regulars de transport entre Andorra la Vella i el Pas de la Casa veuran ampliat el seu horari a partir d’aquest dimarts mateix. Així s’ha acordat en una trobada que ha tingut lloc aquest dilluns al matí i en què han pres part representants del comú d’Encamp, del Govern, de la Cooperativa Interurbana i Alsa, de l’Associació de veïns i comerciants del Pas de la Casa i d’Iniciativa Publicitària del Pas de la Casa ( Inpub).

Al termini d’aquesta reunió, el cònsol major d’Encamp, Jordi Torres, ha destacat que ja des d’aquest dimarts els busos sortiran tant des del Pas de la Casa com des d’Andorra la Vella a les 6.15 hores en lloc de les 6.45, que era l’horari fixat des de l’entrada en vigor de la nova concessió, el 2 de setembre. Pel que fa al darrer autobús del dia, també allarga el seu horari i sortirà a les 21.20 hores.

Una altra qüestió que s’ha posat sobre la taula és la referent a l’increment de les freqüències i al recorregut. D’aquesta manera, una de les demandes dels usuaris és que el bus, més enllà de la primera hora del matí, passi cada mitja hora i no cada hora com ho fa ara a partir de les 8.45 hores. També s’ha demanat canvis en el recorregut, ja que la línia L4 ja no passa pel centre d’Andorra la Vella i Escaldes-Engordany i alguns usuaris consideren que el nou trajecte, per la carretera de l’Obac i fins a l’Estació Nacional d’Autobusos, els deixa lluny del centre. Des del Govern i des de la concessionària (Cooperativa Andorrana i Alsa) s’analitzaran aquestes dues qüestions i se'ls donarà una resposta, com a molt tard, la setmana vinent. D'aquesta manera, el director d'Empresa, Comerç, Desenvolupament Industrial i Transport del Govern, Josep Lluís Pujol, ha destacat que ja es reuniran aquest dimarts mateix amb la companyia, per analitzar els canvis en la freqüència i de recorregut. En aquest sentit, ha recordat que les línies L2 i la L3 (a Encamp i Soldeu) ja passen pel centre d'Andorra la Vella i Escaldes-Engordany i que la L4 al Pas s'havia dissenyat com una mena de "bus exprés". Per tant, caldrà analitzar què suposaria el canvi que han demanat els usuaris i si podria afectar altres línies.

Pel que fa a les modificacions en els horaris, Pujol ha destacat que ja s'havien plantejat, tenint en compte les queixes rebudes. De fet, ha concretat que en aquesta setmana de funcionament de les noves concessions, han rebut una vintena de queixes, no només de L4, sinó en general. Sovint són de persones que tenen dubtes sobre les noves línies, ha dit Pujol. Arran d'aquests comentaris s'han evidenciat altres canvis que es podrien fer a la resta de línies i, de fet, seran analitzades en les trobades previstes entre l'executiu i les companyies. Altra demanda que ha exposat Pujol, i que serà objecte d'una reunió amb la corporació comunal, és que el bus passi per l'avinguda del Pessebre d'Escaldes-Engordany.

Cal recordar que la trobada d'aquest dilluns va sorgir a iniciativa del comú d’Encamp, ja que al llarg de la setmana  passada, un cop van començar el nou servei de transport públic interurbà, va anar rebent queixes dels usuaris de la línia que connecta Andorra la Vella i el Pas de la Casa. Davant la resposta obtinguda, Torres es mostrava satisfet i a l’expectativa de la resposta que es pugui donar la setmana vinent.