Societat 05/06/2023

Immigració preveu l'aprovació d'una quota d'estiu de 500 treballadors les setmanes vinents

També han alertat d'un augment de documentació falsa respecte a altres temporades

ARA Andorra
1 min
Servei immigració.

Andorra la VellaEl departament d'Immigració preveu que s'aprovi les setmanes vinents una nova quota d'estiu de 500 permisos de treball, segons recull RTVA. Una primera tongada que se sumaria als 1.200 temporers que ja han pogut accedir a la quota general després de les darreres flexibilitzacions. Unes xifres que consideren suficients per afrontar la temporada d'estiu.

El sector de l'hoteleria, per la seva part, continua pendent de l'aprovació d'aquesta quota davant les seves previsions de manca de mà d'obra per als mesos que venen i que els fa arribar al punt de plantejar si podran oferir tots els serveis.

Des del departament també han alertat d'un augment de documentació falsa a la quota general respecte a altres temporades. Matisen, això sí, que tampoc mai s'havia fet una flexibilització similar, el que pot explicar el problema. Expliquen que cada vegada que es detecta un cas relacionat, es traspassa a la policia, que en la majoria dels casos denega directament la petició i estableix un període de temps en què aquesta persona no podrà optar a treballar en el país.

L'Associació Argentinos en Andorra, per la seva part, reclama que es demani l'historial laboral, que es pot obtenir de forma virtual. Però des del departament no ho consideren suficient.

stats