Societat 25/11/2017

Impacte de la FIM en hotels, restaurants i comerços

L'Assemblea General de la Federació Internacional de Motociclisme aplega 400 persones, mentre se n'esperen 500 per a la gala dels premis FIM Awards 2017 d'aquest diumenge

Ana
3 min
Un moment de l'inici de l'Assemblea General de la FIM 2017, al Centre de Congressos d'Andorra la Vella. / L. M. (ANA)

Andorra la VellaLa Federació Internacional de Motociclisme (FIM) celebra, aquest dissabte, la seva Assemblea General al Centre de Congressos d'Andorra la Vella. Hi assisteixen unes 400 persones i hi ha representats fins a 76 països diferents. És la jornada prèvia a la gran gala del motociclisme, els FIM Awards 2017, que es celebrarà aquest diumenge a l'Andorra Park Hotel i aplegarà fins a mig miler de persones. En aquesta cerimònia s'entregaran els premis als campions del món de les diferents modalitats, un total de 42. A banda de l'esforç que comporta organitzar un esdeveniment com aquest, la presència de la FIM a Andorra durant aquest cap de setmana tindrà un impacte directe i immediat pel que fa a pernoctacions en hotels, així com també en la restauració i el comerç. En aquest sentit, la cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, ha dit que també "hi ha un impacte indirecte que esperem que vingui a llarg termini", ja que arreu del món consta que l'assemblea i la gala de la FIM es celebren a Andorra.

Marsol, juntament amb el ministre d'Economia, Competitivitat i Innovació, Gilbert Saboya, han estat els encarregats d'inaugurar l'Assemblea General de la FIM donant la benvinguda als assistents. Saboya ha dit que "és una oportunitat per Andorra estar present en aquests esdeveniments d'alt nivell", ja que es tracta d'una "aposta guanyadora de cara a posicionar Andorra en el món turístic i també en el mon de l'esport". El ministre ha recordat que tant el Govern com el conjunt d'institucions del país "hem fet molts esforços per promoure activitats esportives d'alt nivell" i ha citat com a exemples les finals de la Copa del Món d'esquí alpí, que es celebraran a Grandvalira el 2019, o l'etapa d'enguany del Tour de França al seu pas per Andorra, que va ser la més vista. Sobre el fet que Andorra torni a acollir una etapa de la Vuelta Ciclista a Espanya l'any vinent, Gilbert Saboya no ho ha volgut confirmar perquè ha dit que encara s'hi està treballant, però s'ha mostrat optimista i ha donat gairebé per fet que la cursa tornarà a fer parada al Principat, per l'entorn privilegiat del país i per la resposta de la gent.

El ministre Saboya ha definit Andorra com "un punt de trobada molt important per a esportistes", ja que poden "combinar qualitat de vida, un entorn natural privilegiat per fer entrenaments, una gran seguretat ciutadana i també una certa preservació de la seva intimitat", a més de trobar esdeveniments esportius de primer ordre, "un còctel que ens fa ser molt atractius per desenvolupar aquest sector" ha dit el ministre. Per últim, Gilbert Saboya ha recordat que el fet d'acollir la FIM durant aquest cap de setmana també és un premi i un reconeixement a la tasca de la Federació Andorrana de Motociclisme, que "ha fet una gran feina" per portar aquest esdeveniment al Principat, especialment en dos àmbits: en l'educació i la tecnificació de joves en la pràctica d'aquest esport, i també pel que fa a la sostenibilitat, tenint cura del medi on es desenvolupen les diferents proves.

Andorra la Vella és la seu de l'Assemblea General de la Federació Internacional de Motociclisme per aquesta edició i la del 2018. La de l'any vinent, a més, coincidirà que s'escollirà el nou president de l'organització. Dels 200.000 euros que costa l'esdeveniment, la meitat els aporta el comú d'Andorra la Vella, 70.000 entre Andorra Turisme i el ministeri d'Economia i, finalment, 15.000 Andbank, el patrocinador principal de l'esdeveniment.

Recordem que aquest diumenge hi haurà una sessió de signatura d'autògrafs amb els campions del món 2017, de les 15 a les 17 hores, al Centre de Congressos d'Andorra la Vella; i que posteriorment, el campió del món de Moto GP, Marc Màrquez; el campió de món de trial, Toni Bou, i la campiona del món de motocròs, Kiara Fontanesi, participaran al Poblet de Nadal.

stats