Societat 04/07/2019

Impuls al desplegament de la llei d'eficiència energètica

Medi Ambient pacta amb el sector immobiliari i de la construcció la seva participació per elaborar els reglaments

Agència Ana
1 min
Un moment de la reunió de la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó; el secretari d'Estat d'Agricultura i Sostenibilitat, Marc Rossell, i el director de l'Oficina de l'Energia i el Canvi Climàtic, Carles Miquel, amb els representants del sector immobiliari i de la construcció. / SFG

Andorra la VellaLa ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó; el secretari d'Estat d'Agricultura i Sostenibilitat, Marc Rossell, i el director de l'Oficina de l'Energia i el Canvi Climàtic, Carles Miquel han tractat els nous paràmetres en matèria d'eficiència energètica i d'informació en l'edificació que defineix la nova Llei d'impuls de la transició energètica i del canvi climàtic (Litecc), amb els agents implicats com són representants del sector immobiliari (AGIA), dels constructors (Acoda) i del col·legi d'arquitectes i d'enginyers. Durant la trobada s'ha establert un calendari de treball per elaborar els textos reglamentaris derivats de la llei.

Durant la trobada, la titular de Medi Ambient ha expressat la voluntat del Govern de fer partícips als sectors implicats en els treballs de desenvolupament de textos normatius per tal de recollir la seva experiència. Calvó i Rossell també s’han mostrat receptius als suggeriments de cada sector per així establir quins són els criteris que cal aplicar en els àmbits de l'estalvi i l'eficiència energètica i l'ús d'energies d'origen renovable en els edificis.

Aquesta normativa, que entrarà en vigor el 2020, té prefixats objectius, en relació amb la construcció d’edificis, la disminució del consum energètic, l’impuls del consum de les energies de fonts d'origen renovable, l'eficiència energètica així com la informació a l’usuari i la garantia dels serveis.

stats