Societat 10/11/2015

Impulsar el sector i redirigir la tendència dels darrers anys, principals objectius del nou Pla de Turisme de Compres

Aquest nou projecte, que es liderarà des d’Andorra Turisme i la Secretaria d’Estat de Turisme i Comerç, pretén millorar el sector en l'àmbit de la comunicació de l’oferta, la diversificació de productes i marques, i l’embelliment dels carrers

Ana
2 min
Visitants durant la celebració de l'Andorra Shopping Festival / Arxiu ANA

Andorra la VellaEl ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp, ha presentat, aquest dimarts al matí durant la Reunió de Cònsols, el nou Pla Estratègic del Turisme de Compres, programa que s’iniciarà amb l'estudi i posterior diagnostic del sector comercial i la competitivitat del mateix. Tal com ha apuntat Camp, aquesta acció té com a principal objectiu impulsar la captació del turisme de compres i establir un punt d'inflexió que permeti canviar la tendència a la baixa dels darrers anys.

Quant als àmbits d'actuació, el desenvolupament d’aquest pla estratègic, que s'efectuarà per les empreses Intueri i Cushman & Wakefield, passa per la millora en àrees com la comunicació de l’oferta, la diversificació de productes i marques, o l’embelliment dels carrers així com fer una anàlisi de les diferents zones comercials per augmentar la seva competitivitat. Concretament, Intueri s'encarregarà de realitzar la primera part del pla, que se centrarà en la diagnosi i el treball de camp, mentre que, posteriorment, l'empresaCushman & Wakefield s’encarregarà de marcar l’estratègia d’implementació d’accions de millora a curt, mitjà i llarg termini. Els resultats es donaran a conèixer a finals del primer trimestre del 2016.

El projecte es liderarà des d’Andorra Turisme i la Secretaria d’Estat de Turisme i Comerç, però també es comptarà amb la participació dels comuns i caldrà la implicació dels privats, les empreses o les diferents associacions del sector, les quals ja han mostrat una molt bona acollida després d'una primera presentació del pla.

Les millores que aportarà el pla seran fruit de la comparació de la situació actual del sector comercial a Andorra amb altres zones comercials d’èxit ubicades essencialment en centres de ciutats i amb les tendències i canvis que està experimentant el sector en l'àmbit internacional. Un altre dels objectius és que aporti valor al rol i a les polítiques de les administracions per fomentar l’activitat comercial així com eines d’especialització i innovació i suport als comerciants, empresaris i als nous emprenedors.

stats