Societat 29/08/2021

La 'Imserso encampadana' oferta viatges pels padrins a Peníscola i Estrasburg

ARA Andorra
2 min
Activitats per a la gent gran durant l'estiu  La corporació també ha estrenat durant aquest estiu una activitat inclosa en el programa de salut, lleure i benestar per a persones grans de la parròquia. En aquesta ocasió, ha sigut a través de l'esport, on cada setmana els dimarts i dijous, s'ha realitzat una caminada i exercicis físics a l'aire lliure, un dia a Encamp i un dia a una altra parròquia del país, per descobrir rutes a peu de forma guiada, gratuïta i completament adaptades a les persones grans. L'èxit de la iniciativa ha suposat el compromís per part del departament de programar de nou l'activitat per l'estiu vinent.

EncampEl comú d'Encamp recupera el programa 'viatges per a la gent gran'. Es tracta d'una iniciativa de lleure a un preu assequible per a persones majors de 60 anys. En aquesta ocasió, les destinacions escollides són Peníscola, del 20 al 24 de setembre, i Estrasburg, del 6 al 9 de desembre. El conseller de Cultura i Afers Socials, David Cruz, afirma que la iniciativa "és una bona oportunitat per gaudir d'una oferta d'oci i benestar a preus assequibles, amb persones de la mateixa generació i que comparteixen inquietuds similars".

El programa es reprèn després d'un any aturat per la pandèmia, i adaptat a les mesures de prevenció, com per exemple la reducció a 25 persones per a cada viatge, l'obligació de tenir la pauta completa de vacunació, entre altres. El viatge a Peníscola, inclou diferents sortides i excursions, com per exemple la ruta de la taronja per la Masia dels Doblons, un dia a València i una travessia en barca pel Delta de l'Ebre. L'allotjament serà en un hotel de 4 estrelles, quatre nits i cinc dies, amb pensió completa per 350 euros per persona. Les inscripcions estaran obertes fins a l'1 de setembre i els interessats s'han d'adreçar a La Valireta.

Quant al viatge a Estrasburg, aquest inclourà una visita als famosos mercats de Nadal de la zona, així com diferents excursions i visites, com per exemple un passeig pel riu i pels canals de la ciutat, una visita guiada al centre de la ciutat, a Riquewihr i el seu mercat de Nadal, a un celler de vins de l'Alsàcia amb una degustació inclosa, una visita guiada pel Musée de pain d'Épices a Gertwiller i una visita als municipis d'Obernai i Colmar. L'allotjament serà en un hotel de 4 estrelles, durant tres nits i quatre dies, amb pensió completa per 836,50 euros per persona. Les inscripcions estaran obertes fins al 20 de setembre a La Valireta.

El comú subvenciona el 30% del cost dels viatges als residents a la parròquia per tal d'oferir una oferta de lleure per a la gent gran a l'abast de tothom.

Activitats per a la gent gran durant l'estiu

La corporació també ha estrenat durant aquest estiu una activitat inclosa en el programa de salut, lleure i benestar per a persones grans de la parròquia. En aquesta ocasió, ha sigut a través de l'esport, on cada setmana els dimarts i dijous, s'ha realitzat una caminada i exercicis físics a l'aire lliure, un dia a Encamp i un dia a una altra parròquia del país, per descobrir rutes a peu de forma guiada, gratuïta i completament adaptades a les persones grans. L'èxit de la iniciativa ha suposat el compromís per part del departament de programar de nou l'activitat per l'estiu vinent.

stats