Societat 05/11/2019

Inaugurada la plataforma de Soldeu amb agraïments i retrets

Mandicó assegura que els detractors els han fet més forts

A.s.
2 min
Instant de la inauguració amb el tall de cinta amb Joan-Enric Vives, Xavier Espot i Josep Mandicó. / A.S.

SoldeuL'estació d'esquí Grandvalira ha inaugurat la plataforma esquiable de Soldeu que connecta directament les pistes amb el poble. A més, també s'ha inaugurat l'aparcament de la pista de l'Avet amb capacitat per a 450 places i que permetrà solucionar la problemàtica que patia l'estació en aquest aspecte. La inauguració de les instal·lacions, que han tingut un cost superior als 30 milions d'euros, s'ha fet amb agraïments, però també amb retrets. El cònsol major de Canillo i president del consell d'administració d'Ensisa, Josep Mandicó, ha agraït l'esforç i la dedicació de tots els actors implicats perquè "sense la implicació i les hores dedicades, era impossible de fer-se". Però també ha tingut paraules per a tots aquells que no volien el projecte i que el volien fer trontollar, ja que "gràcies a ells ens hem fet més forts", ha indicat Mandicó. Tot i així, no ha volgut posar cap nom. D'altra banda, ha insistit en el fet que l'objectiu era que el poble de Soldeu fos a peu de pista i ha declarat que actualment tan sols falta acabar la pista i la zona de debutats.

En l'acte també ha participat el cap de Govern, Xavier Espot, qui en la mateixa línia que Mandicó, ha assegurat que "el temps ens ha donat la raó" perquè "les parts implicades treballàvem amb la convicció de què ho estàvem fent bé amb una fonamentació tècnica i jurídica molt sòlida". A més, ha indicat que la plataforma és el resultat de la conjunció i l'avinentesa entres moltes entitats públiques i privades, institucions i particulars, i ha declarat que és la millor demostració de què quan tots anem a la una "som capaços de tirar endavant infraestructures que fan que el nostre país sigui de primera". En aquest sentit, ha reafirmat que la instal·lació és un projecte de país que tenia els seus riscos, però sobretot tenia sentit. "Tots tenim molt clar que la neu i l'esquí són una de les principals fonts de riquesa del nostre país i, per tant, hem de posar tota la nostra disposició perquè sigui possible".

Al llarg de les intervencions, s'ha destacat que la infraestructura s'ha fet per a un futur termini per tal de poder de rebre competicions d'àmbit mundial com les finals de la Copa del Món que s'hi van disputar el 2019 i que també s'hi disputaran el 2023. A més, des de l'organització de les finals de la Copa del Món del 2023, s'ha assegurat que s'està treballant la candidatura dels campionats del món d'esquí pel 2027, tot i que han insistit en el fet que això són encara paraules majors. L'acte ha finalitzat amb la protocol·lària inauguració de les instal·lacions i de la benedicció d'aquestes per part del copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, que ho ha fet aprofitant la seva visita pastoral a la parròquia de Canillo.

stats