Societat 03/07/2019

Increment considerable de les tarifes amb el nou forfet Valls del Nord

Els residents a Ordino i la Massana passaran de pagar 179 euros a 201, i hi ha augments fins al 12,7%

C. G.
2 min
El cònsol major de la Massana i president de Vallnord, David Baró, i el cònsol major d'Ordino, Josep Àngel Mortés, durant la roda de premsa conjunta per anunciar la continuïtat de Vallnord. / C. G. (ANA)

Andorra la VellaEl forfet de temporada d'hivern que permetrà esquiar als dos sectors, Pal Arinsal i Arcalís, ja està a la venda però, tal com ja es va anunciar i després de tota la polèmica entre les dues societats, EMAP i Secnoa, que gairebé acaba amb la marca, el passi canvia de denominació i passa a dir-se forfet Valls del Nord. Desapareix el nom de Vallnord tal com es va decidir, en el marc de l'acord que planteja la fi de la societat per d'aquí a tres anys. A banda de canviar la denominació, el nou forfet de temporada canvia tarifes. Concretament, les puja. Dels qui més es veuen afectats amb les modificacions tarifàries són els residents a Ordino i la Massana, que fins ara pagaven 179 euros (tarifes fins a l'octubre de l'any passat), i ara passaran a pagar 201 euros. L'augment és del 12,3%, però hi ha d'altres opcions de forfet que s'incrementen fins al 12,7%.

Aquest forfet, per a la resta de residents a Andorra, valia l'any passat 194 euros. Són el col·lectiu que menys veurà incrementat el preu, ja que ara pagaran 201 euros igual que els que viuen a la Massana i Ordino.

Així mateix, el preu del forfet per als infants residents puja fins als 100 euros quan abans valia 89 euros (augment del 12,3%), i el de jubilats, fins als 195 (la temporada passada el preu era de 173). En aquest darrer cas es registra l'increment més important en comparació a l'hivern passat, fins al 12,7%.

Anant ara als esquiadors no residents, el nou forfet Valls del Nord té un cost de 486 euros per als qui el compren per primera vegada, i de 456 per als 'clients fidels', és a dir, aquells que han comprat un forfet de les mateixes característiques els darrers tres anys. L'any passat aquest mateix forfet valia 432 euros per al client nou, i 405 per al fidel. En aquest cas els increments són del 12,5% i del 12,6% respectivament.

Per als jubilats no residents, el forfet costa 253 euros (valia 227), i per als infants, 415 euros. L'any passat el d'infants valia 404.

Finalment, la tarifa per als residents a l'Alt Urgell és de 393 euros (349 l'any passat).

Tots aquests preus corresponen als fixats des que el forfet es posa a la venda, a l'estiu, fins passada la fira d'Andorra la Vella. A partir de llavors els preus s'incrementen.

Temporada fins al maig?

Tal com consta a la informació sobre aquests nous forfets Valls del Nord, l'accés a les pistes s'activarà entre el 16 de novembre i el 3 de maig del 2020. És a dir, tots dos sectors no descarten, si així ho permeten les condicions meteorològiques, obrir abans (generalment la inauguració oficial de la temporada és el primer cap de setmana de desembre, just abans del pont de la Puríssima) i també tancar més tard, ja el mes de maig. Seria la primera vegada que es tanquen pistes tan tard, passat el pont de l'1 de maig, si finalment aquesta data es confirma.

De fet, una de les millores que ofereix el nou telecabina Tristaina d'Arcalís és, precisament, poder accedir a una zona on generalment es manté millor la neu, de manera que és més factible poder allargar unes setmanes la temporada a l'estació ordinenca.

stats