Societat 30/03/2019

Ingressa a la presó la dona que tenia un pis per a la prostitució

L'home, suposadament la parella, queda en llibertat

Joan Ramon Baiges
1 min

Andorra la VellaLa Batllia ha decretat l'ingrés a la presó de la dona ucraïnesa acusada de promoure la prostitució juntament amb la seva suposada parella -una situació sentimental que els investigadors no tenen clar-mentre que l'home ha quedat en llibertat. Una de les dones que exercia la prostitució està sent atesa pel departament d'Afers Socials. És la primera vegada que s'activa el protocol de protecció de les víctimes de tràfic d'éssers humans, informa RTVA

La dona, de 43 anys i nacionalitat ucraïnesa, va ser detinguda en el marc de l'operació policial anomenada 'Senyal', mentre que l'home, de 48 anys, ha quedat en llibertat.

El Cos de Policia va desmantellar aquest dimecres una xarxa de prostitució i va identificar una dona víctima d'explotació sexual. L'operació, dirigida i supervisada per l'autoritat judicial competent, va ser realitzada amb el suport i la cooperació del departament d'Afers Socials.

En el marc de l'operació judicialitzada anomenada 'Senyal', es va procedir a la detenció de dues persones, un home andorrà de 48 anys i una dona de nacionalitat ucraïnesa de 43 anys, i es va intervingut un local de prostitució situat en un pis d'Escaldes-Engordany, a l'avinguda de Fiter i Rossell.

La investigació, iniciada a finals del 2018, va determinar que ambdós detinguts, legalment establerts al Principat, havien constituït una societat des de la qual es gestionava el negoci de prostitució. La unitat immobiliària destinada a exercir la prostitució era gestionada i supervisada pels detinguts a fi de garantir el desenvolupament de l'activitat. D'una banda, es garantia la vessant d'organització i de logística facilitant les prostitutes així com la gestió de cites, el manteniment de les instal·lacions i la comptabilitat dels recursos econòmics generats. D'altra banda, es mantenia un sistema de publicitat i contractació de serveis o cites.

stats