Els ingressos d'Unicef Andorra baixen un 2,18% durant el 2017

En la memòria d'activitats, l'ONG destaca el compromís dels set comuns i la campanya contra la sida al Camerun

El comitè d'Andorra d'Unicef ha fet pública la memòria d'activitats i el resum econòmic del 2017. En l’apartat econòmic, els ingressos totals gestionats el 2017 es van situar en 599.061,66 euros (un 2,18% menys que l’any 2016), amb un total de 470.301,60 euros, un 2,69% menys que l’any anterior, destinats a projectes sobre el terreny i emergències (el 78,51% del total dels ingressos de l’exercici) i 128.760,06 (el 21,49% del total) per a programes de sensibilització a Andorra i despeses de funcionament, que representa un 0,21% menys que l’any 2016.

L'ONG destaca en la memòria d'activitats dos grans resultats del 2017. D'una banda, el fet que Andorra sigui el primer País Amic de la Infància “gràcies a la tasca i al compromís dels set comuns que han estat certificats com a Parròquies Amigues de la Infància i que, gràcies a això,  la veu dels infants d’Andorra sigui escoltada i participin en millorar la seva parròquia a través dels Consell d'infants. Ha estat un camí llarg però molt satisfactori i que no és un final, sinó la porta per treballar conjuntament per garantir els drets de tots els nens i nenes del Principat”, assenyala la memòria. El segon gran resultat arriba del Camerun, on després de dotze anys de col·laboració amb l’oficina d’Unicef al país, s’ha pogut aconseguir que el 99% dels bebès de mares seropositives neixin lliures del VIH i puguin tenir l’esperança d’arribar a la seva vida adulta lliures de la sida.

A més, a la República Centreafricana, 3.026 infants associats amb grups armats (incloent 865 noies) es van alliberar i reintegrar. Aquests infants van tenir accés a serveis de salut, de suport psicosocial i de reintegració amb les seves famílies i comunitats. A la República del Congo, estan operatius disset comitès de protecció a l’infant, un mecanisme comunitari d’alerta i de detecció precoç que permeten trobar solucions davant el risc de vulnerabilitat de l’infant. Al Bhutan, l'ONG ha començat a col·laborar en un nou programa de millora de l’accés a l’educació per infants amb discapacitat. Alguns dels objectius d’aquest projecte són dotar a les escoles amb serveis adaptats i dur a terme programes de formació específica als docents, així com treballar per canviar les normes socials negatives i l'estigma relacionat amb els nens, nenes i les persones amb discapacitat.

Pel que fa a les emergències, gràcies als fons rebuts de la Plataforma d’ONG d’Andorra i campanyes com #TancaUNICEF, l'ONG ha pogut donar resposta a les emergències pels refugiats del conflicte de Síria, per a Haití per a la reconstrucció després de l’huracà Matthews i a la campanya d’emergència a l’est d’Ucraïna per a la protecció de les mines antipersona. A més, continua la memòria, a Andorra l'ONG col·labora amb persones i entitats per continuar la seva tasca de defensa i promoció dels drets de la infància, així com amb entitats i administracions públiques, en què destaquen la tasca feta amb l’Observatori de la Infància, la Setmana de la infància sobre l’era digital, el Dia internacional de la infància, i la futura llei sobre els drets de la infància i l’adolescència.