Societat 24/05/2021

Iniciades les obres de remodelació de l'església de la Pietat

Aquesta primera fase inclou la recuperació de la fesomia interior de l'edifici i la instal·lació d'una mostra rellevant d'obres d'època moderna

ANA
1 min
Obres a l'església de la Pietat.

La Seu d'UrgellAquest mes s'han iniciat les obres encaminades a adequar l'església de la Pietat, que forma part del conjunt arquitectònic de la Catedral i claustre de Santa Maria d'Urgell, com a primer espai del projecte de nou Museu Diocesà d'Urgell. Aquesta primera fase inclou la realització de la restauració de l'església per recuperar la fesomia interior de l'edifici i la instal·lació d'una mostra rellevant de les obres d'època moderna, d'estils renaixentista i barroc, provinents del fons artístic conservat a la Seu d'Urgell.

En concret, les actuacions comportaran una intervenció de pintura restaurativa, la qual permetrà la lectura de la policromia preexistent. Pel que respecta a l'adequació museogràfica de les obres a exposar, l'espai de l'església de la Pietat comptarà amb una il·luminació acuradament estudiada, amb característiques tècniques i museogràfiques adequades a les peces que s'hi mostraran.

A banda de l'adequació de l'espai, el projecte contempla la instal·lació d'un seguit d'elements interpretatius (cartel·les, plafons explicatius i interactius) per afavorir la visualització i la comprensió de les obres d'art. El cost total de la intervenció ascendeix a 660.000 €, dels quals, el 40% ha estat subvencionat pel departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la resta aportada pel mateix Bisbat d'Urgell. Aquestes obres constitueixen el primer pas per a la reforma del Museu Diocesà d'Urgell.

stats