Societat 24/04/2019

Una "injustícia" reconvertida en victòria de país

Tant Andorra com Catalunya, a través de personalitats polítiques i socials, celebren el canvi de rumb judicial

Ara Andorra
2 min
L'expresident del Barça, Sandro Rosell, i el seu soci, Joan Besolí, a la sortida de la presó Soto del Real. / J. A. García Sirvent (Mundo Deportivo)

Andorra la VellaLes xarxes socials, durant les hores just posteriors a la publicació de grans notícies, són un bon termòmetre per entendre el posicionament de la població (sense agafar-ho com a principal referència) respecte al contingut d'aquestes notícies. I la decisió de l'Audiència Nacional espanyola d'absoldre Sandro Rosell i Joan Besolí no ha estat una excepció. Twitter de seguida s'ha omplert de missatges fent-hi referència, en bona part celebrant la decisió, però recordant la "injustícia" que suposa la seva estada de gairebé dos anys a la presó, en mode preventiu.

La resolució judicial també ha estat vista com un possible paral·lelisme amb el que pugui passar, a partir d'ara, amb els presos polítics relacionats amb el procés independentista de Catalunya. I més tenint en compte que la jutgessa Carmen Lamela va ser qui va decretar arbitràriament la seva presó preventiva, la mateixa que ho va fer en el cas del Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Oriol Junqueras i la resta de polítics relacionats amb el cas de l'1-O.

Per aquest motiu, molts han reconvertit aquesta resolució judicial en una victòria de país.

Entre els presos polítics que han mencionat la notícia hi ha Josep Rull, exconseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, que poc després que conegués l'absolució ha fet un tuit precisament recordant aquest fet:

L'ha acompanyat Joaquim Forn, exconseller d'Interior, en un tuit on precisament parla d'aquesta "injustícia" que han viscut Rosell i Besolí.

Més enllà ha anat l'expresident de l'ANC i cap de llista de Junts per Catalunya al Congrés, Jordi Sànchez, qui ha apuntat que l'expresident del Barça ha estat el primer pres de les clavegueres de l'estat.

També n'ha parlat la periodista i escriptora Pilar Rahola, que recorda el temps que els han robat per la seva llarga estada a la presó, la més llarga en situació preventiva per delictes econòmics que mai s'ha viscut a Espanya.

La també periodista, ara en política amb Junts per Catalunya, Pilar Calvó, ha tingut un record per a les famílies.

Helena Garcia Melero, periodista, lamenta que els hagin pres dos anys de vida.

Evidentment molts altres tuitaires n'han parlat, convertint Sandro Rosell en 'trending topic' molt poc després de conèixer-se a notícia. No han estat pocs els que han recordat la situació personal de Besolí, amb el seu fill en cadira de rodes per un tràgic accident i a qui no se li va permetre visitar.

Des d'Andorra, es demana al Govern que es pronunciï per valorar la sentència.

En clau blaugrana s'ha expressat en el seu compte personal el portaveu de l'FC Barcelona, Josep Vives, qui ha assenyalat directament Lamela i ha reclamat responsabilitats a la justícia, així com l'expresident Joan Laporta, rival de Sandro Rosell en la cursa per la presidència de l'entitat.

stats