Societat 17/04/2016

Ja són 678 els afectats pel brot de gastroenteritis per consum d'aigua de la Font d'Arinsal

El Departament de Salut català ha habilitat el telèfon 061 per tal que les persones afectades puguin resoldre qualsevol dubte.

ARA Andorra
1 min
Un treballador d'Eden en un dels vídeos de l'empresa

Andorra la VellaEl brot de gastroenteritis transmès per consum d'aigua envasada a la Font d'Arinsal i distribuïda per les províncies de Barcelona i Tarragona per l'empresa Eden Spring ha afectat fins a 678 persones, tal com ha informat el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. Les alarmes van saltar divendres, quan Salut ja va alertar que la xifra de casos podria anar augmentant a mesura que s'anessin recollint les notificacions d'afectats. El Departament ha habilitat el telèfon 061 per tal que les persones afectades puguin resoldre qualsevol dubte.

Les persones afectades van començar a presentar símptomes entre els dies 11 i 15 d'abril. Divendres Eden Spring va anunciar la retirada de més de 6.000 garrafes repartides per més de 900 empreses de Barcelona i Tarragona, i va informar que l'aigua provenia de la Font d'Arinsal.

Tal com va explicar a l'ARA Andorra el director d'Aigua d'Arinsal, Andreu Villarubla, de moment es desconeix si el problema prové de l'aigua o dels envasos reutilitzables, subministrats per Eden Spring. Villarubla va assegurar que l'empresa compleix amb totes les garanties sanitàries i que aquesta línia d'embotellament no té res a veure amb la resta d'aigua que es comercialitza amb ampolles d'altres formats.

També va indicar que feia només una setmana que treballaven amb Eden Spring, que són els encarregats de subministrar els taps i els envasos de 20 litres. La neteja i reompliment dels envasos es duia a terme a la planta andorrana, on el Govern ha aturat la línia de producció afectada.

stats