Societat 13/05/2018

La visita de Joan Enric Vives clausura la 25a edició d'Andoflora

El copríncep episcopal visita la fira mercat de la planta i la flor de la Massana, coincidint que el certamen compleix un quart de segle

Ara Andorra
2 min
El copríncep episcopal, Joan Enric Vives, visitant la fira mercat Andoflora. / COMÚ LA MASSANA

La MassanaAbans de clausurar-se la 25a edició d'Andoflora, la fira mercat de la planta i la flor de La Massana ha rebut la visita del copríncep episcopal, Joan Enric Vives, que ha volgut conèixer a fons aquesta edició tan especial del certamen, enguany que ha celebrat un quart de segle de vida. Vives ha estat rebut, aquest diumenge a la tarda, pel cònsol major de la parròquia, David Baró, i pels consellers Jael Pozo i Josep Maria Garrallà.

El copríncep s'ha passejat per tots els estands de la fira, així com també per les diferents intervencions artístiques florals que hi havia instal·lades a diversos punts de La Massana. Fins i tot, ha posat a prova el seu sentit de l'olfacte a l'exposició de les olors i s'ha endut cap a casa el perfum creat especialment pel 25è aniversari d'Andoflora. Durant la visita, Joan Enric Vives ha pogut parlar amb els comerciants i amb alguns dels visitants que gaudien de la mostra. La nota curiosa de la jornada ha estat quan Vives s'ha fet una fotografia davant del número 25 i ha explicat que aquest 2018, precisament, també fa 25 anys que es va ordenar com a bisbe.

Andoflora ha tancat les portes aquest diumenge, després de tres dies d'activitat i de conèixer el resultat dels dos concursos. Pel que fa al d'intervencions artístiques, l'ha guanyat lo Florista, per una creació carregada de simbolisme que recreava els 25 anys d'història de l'esdeveniment a través d'elements naturals com troncs, roses i altres. A l'altre concurs, el de decoració d'aparadors, s'han atorgat un total de tres premis: el primer per la Farmàcia Garrallà, el segon per Entre Línies i el tercer per Cathyan.

La consellera de Cultura, Igualtat i Participació Ciutadana, Jael Pozo, ha assegurat que els resultats d'aquesta edició 2018 d'Andoflora "han superat les nostres expectatives" i ha dit que s'han pogut tirar endavant totes les activitats programades, encara que les previsions meteorològiques inicials no eren gaire optimistes. Els pics més importants de visitants han coincidit amb les actuacions de l'Esbart Valls del Nord, la Grossband o els Castellers d'Andorra. Un total de 24 estands han participat en aquesta 25a edició d'Andoflora. Amb la fira ja tancada, però encara dins el marc del certamen, aquest diumenge a la tarda s'ha celebrat la Subhastart, una subhasta de peces d'artistes del país amb una finalitat solidària. Tota la recaptació anirà destinada a l'associació Obrim-los Obrim-les.

stats