Societat 26/06/2017

Joan Pau Miquel es ratifica sobre les suposades coaccions de policies espanyols

Ha declarat aquest dilluns a la Batllia arran de la querella que ha presentat contra quatre policies espanyols

ARA Andorra
1 min
Joan Pau Miquel entrant a la Batllia / RTVASA

Andorra la VellaL'ex-conseller delegat de BPA, Joan Pau Miquel, ha declarat aquest dilluns en seu judicial arran de la querella que ha presentat contra quatre policies espanyols per les amenaces que li haurien proferit amb l'objectiu que facilités les dades dels comptes que la família Pujol tenia a BPA. Segons RTVA, Miquel ha ratificat davant del batlle Manel Santolària el contingut de la seva querella, assegurant que se li va demanar que lliurés la informació sota l'amenaça de fer caure el banc.

La querella de Miquel, que se suma a les d'Higini Cierco, la família Pujol i l'Institut dels Drets Humans d'Andorra, va dirigida a l'excomissari espanyol Marcelino Martín Blas, l'exnúmero dos de la policia Eugenio Pino, i els agregats d'Interior de l'ambaixada espanyola a Andorra, Bonifacio Díaz i Celestino Barroso, que podrien haver de declarar si se'ls aixeca la protecció diplomàtica.

Tal com recull RTVA, l'advocat de Miquel, Jesús Jiménez, ha lamentat a la sortida que "cadascú explica la seva versió i, per desgràcia, n'hi ha moltíssimes en funció dels interessos que cadascú té en la causa". Precisament, l'excomissari espanyol José Manuel Villarejo va assegurar aquest diumenge en una entrevista al programa 'Salvados' de la Sexta que se li haurien pagat uns 50.000 euros al responsable de BPA que va facilitar les dades dels Pujol. A més, sosté que els Pujol van utilitzar BPA com a esquer per ocultar diners que la família havia tingut en una altra entitat.

stats