Societat 03/12/2019

Joguines sostenibles per aquest Nadal

La campanya solidària de recollida arriba a la 27a edició

Marc R. Fort
2 min
Xavi Mujal, director d'RTVA; Òscar Royo, organitzador de la campanya; Mireia Maestre, directora de Comunicació i Marca de MoraBanc, i Amadeu Rocamora, president de Càritas Andorrana. / M. R. F.

Andorra la VellaLa campanya solidària de recollida de joguines arriba a la seva 27a edició i, seguint amb la tònica d'edicions anteriors, el seu objectiu és que cap nen que ho necessiti es quedi sense joguines per aquest Nadal. Amadeu Rocamora, president de Càritas Andorrana, ha recalcat en la roda de premsa celebrada aquest dimarts amb motiu de l'esdeveniment i presentada per Mireia Maestre, directora de Comunicació i Marca de MoraBanc "la dificultat que hi ha per identificar els nens que necessiten joguines i fer que arribin d'una manera efectiva a la seva destinació". A banda, Rocamora ha explicat que enguany els hi agradaria, "en la mesura que sigui possible", rebre joguines fabricades amb materials respectuosos amb el medi ambient i de caire formatiu per tal que tinguin un valor pels nens que la rebin.

Òscar Royo, organitzador de la campanya, ha explicat que un dels moments més àlgids de l'edició anterior va ser el llançament de peluixos durant el partit del MoraBanc. En aquest sentit, Royo ha avançat que enguany aquesta acció es repetirà el pròxim 14 de desembre durant el partit del MoraBanc contra l'Iberostar Tenerife. A més, i amb la col·laboració del comú d'Andorra la Vella, se celebrarà un any més la rifa dels padrins el dijous 19 de desembre.

El MoraBanc, per la seva banda, instal·larà un punt de recollida a l'entrada del pavelló en el partit contra el Joventut (29 de desembre). Royo ha anunciat que aquest dimarts s'ha tancat un acord que permetrà instal·lar un nou punt de recollida el 15 de desembre al vestíbul del Consell General, on se celebrarà el concert de Nadal. Royo ha anunciat que es troben en un punt de negociació amb l'hospital Nostra Senyora de Meritxellper tal que els jugadors de l'Inter d'Escaldes puguin dur a terme un acte d'entrega de joguines en el mateix centre.

Xavi Mujal, director d'RTVA, ha destacat que des de l'entitat que dirigeix "farem tot el que estigui a les nostres mans per tal que aquesta campanya sigui tot un èxit". RTVA, com cada any, serà l'eina principal de difusió de tots els esdeveniments que s'organitzin amb motiu de la recollida solidària de joguines. Royo ha recordat que els més de 30 punts de recollida estaran disponibles a partir del pròxim dia 5 de desembre fins al 3 de gener.

stats