Societat 14/11/2017

Jordi Torres creu que Andorra ha de ser un referent en l'àmbit de la mobilitat

El ministre ha advocat perquè el país s’orienti cap a la utilització de les noves tecnologies aplicades, i sigui sostenible i respectuós amb el medi ambient

Ara Andorra
2 min
El ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, durant la inauguració de la jornada tècnica de Mobilitat. / SFG

Sant Julià de LòriaLes perspectives de futur d'Andorra en relació a la mobilitat és el tema de la jornada tècnica que té lloc aquest dimarts. La jornada, organitzada per l’àrea de Mobilitat del Govern juntament amb la Universitat d’Andorra, es fa amb motiu del 20è aniversari de la creació de l’Agència de Mobilitat. La inauguració ha anat a càrrec del ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres. En el seu discurs ha recordat que l’evolució d’Andorra al segle XX ha estat estretament relacionada amb els avenços en temes de mobilitat, com són l’obertura de les carreteres que van estructurar Andorra i que van connectar-la amb els països veïns. El ministre ha afegit que, gràcies a la bona gestió que durant vint anys s’ha fet des de l’Agència de Mobilitat, el trànsit ha deixat de ser el principal problema social al país, com ho era en el passat.

Pels reptes de futur de la mobilitat a Andorra, Jordi Torres ha advocat perquè aquesta s’orienti cap a la utilització de les noves tecnologies aplicades, i sigui sostenible i respectuosa amb el medi ambient, per convertir el Principat en referent en aquest àmbit. Segons el ministre, les peculiaritats del país fan que Andorra sigui un lloc ideal per implementar sistemes de mobilitat integrada i intel·ligent, posant l’èmfasi en les noves tecnologies, i permet que el Principat sigui un laboratori i estigui a l’avantguarda de les noves tendències en mobilitat urbana.

Així mateix, el ministre d’0rdenament Territorial ha ressaltat que també cal concentrar els esforços en la reducció d’emissions de CO2, entre elles les provinents de la circulació de vehicles per aconseguir una mobilitat sostenible i respectuosa amb l’entorn natural i sumar-se així a la lluita contra el canvi climàtic. Jordi Torres també ha manifestat que s’ha d’aconseguir que la mobilitat continuï sent, en el futur, una palanca de transformació del país en general.

La jornada tècnica amb motiu del 20è aniversari de la creació de l’Agència de Mobilitat s’ha celebrat a la sala d’actes de la Universitat d’Andorra. L’acte d’inauguració ha comptat amb la presència dels diferents sectors públics i privats d’Andorra involucrats en la gestió de la mobilitat al Principat.

stats