Societat 28/09/2022

Jornada solidària per a impulsar les donacions de cabells per fer perruques per a malalts de càncer

El lema de la jornada serà 'Canvia el teu cabell per un somriure'

ANA M.F.
2 min
La directora de la perruqueria i centre d'estètica Kerala, Nelly García; el subdirector general de banca país d'Andbank, Josep Maria Cabanes i la directora de banca país d'Andbank, Maria Suárez, durant la presentació del banc de perruques.

Andorra la VellaUn dels "xocs" més importants que pateix una persona amb càncer és la pèrdua del cabell arran del tractament. Conscients d'aquest impacte, des d'Andbank, juntament amb la perruqueria i centre d'estètica Kerala i l'entitat Mechones Solidarios s'ha impulsat un banc de perruques solidàries. I la primera acció solidària que s'ha previst per donar a conèixer aquesta opció i també per rebre donacions tindrà lloc el 19 d'octubre, quan se celebrarà una jornada de donació de cabell, que coincidirà amb el Dia mundial del càncer de mama.

El lema de la jornada serà 'Canvia el teu cabell per un somriure', tal com ha explicat la directora de banca país d'Andbank, Maria Suárez. Durant tot el dia, entre les nou del matí i les set de la tarda, les persones que ho desitgin podran fer les seves donacions de cabell a Kerala. L'única condició és que la llargada mínima ha de ser de 30 centímetres i tots els participants rebran un obsequi. Tots els cabells que es rebin aniran destinats a elaborar perruques.

Tal com explica García, des del centre que ella dirigeix fan l'assessorament "des del minut u i fins a acabar el procés" perquè les persones sàpiguen "què el pot passar amb la pell" i puguin "disposar de la perruca" ja des d'abans de perdre el cabell. I no només reben l'assessorament i acompanyament al voltant de la pèrdua del cabell i de la cura de la perruca (que és especial en tractar-se de cabell natural) sinó que també se'ls fan recomanacions sobre el maquillatge o sobre els mocadors o barrets que poden fer servir, segons ha completat García. De fet, recomana que les persones amb càncer passin per la perruqueria abans de perdre el cabell, ja que així se'ls pot fer una perruca amb el seu estil o bé donar-los una de les que ja conformen el banc de perruques. També se'ls recomana que es tatuïn les celles abans de quedar-se sense pèls. "Els ajudem a superar el xoc", comenta García.

La perruqueria, com altres centres del país, recullen cabell tot l'any i l'envien a Mechones Solidarios perquè elaborin perruques. Recorda que per fer-ne una es necessita "molt cabell" i, per tant, són molt important les donacions. Assenyala que "cada vegada més gent" s'anima a donar cabell i que en "un mes i mig" poden rebre unes vint donacions. Ara s'espera que gràcies a la campanya de divulgació i la jornada que es farà el dia 19 d'octubre més gent conegui aquesta opció i s'animi a participar.

El subdirector general de banca país d'Andbank, Josep Maria Cabanes, ha recordat que l'entitat ja està implicada en la lluita contra el càncer infantil i que van decidir "no quedar-se aquí" i fer un pas més, implicant-se en aquest projecte. L'objectiu, manifesta, és que "les persones millorin la seva qualitat de vida" i puguin rebre "un assessorament addicional" i suport.

stats