Societat 10/11/2021

José Luis Perales donarà el tret de sortida a la 27a Temporada Andorra la Vella

L'aforament a les actuacions estarà al 100% amb l'ús de mascareta i la presentació del certificat Covid o una prova negativa

L. G. (ANA)
3 min
La cònsol major de la capital, Conxita Marsol, el director artístic de l'espectacle, Josep Maria Escribano, i la directora de comunicació i marca de MoraBanc, Mireia Maestre, durant la roda de premsa de presentació dels espectacles de la 27a Temporada Andorra la Vella.

Andorra la VellaEl cantautor, compositor, productor i escriptor espanyol, José Luis Perales, serà l'encarregat de donar el tret de sortida a la Temporada Andorra la Vella, que aquest any celebra la 27a edició. D'aquesta manera, i tal com han informat aquest dimecres la cònsol major de la capital, Conxita Marsol, el director artístic de l'espectacle, Josep Maria Escribano, i la directora de comunicació i marca de MoraBanc, Mireia Maestre, la primera actuació tindrà lloc el pròxim diumenge 28 de novembre de la mà d'un dels artistes més reconeguts de l'imaginari musical.

Escribano ha detallat que l'actuació del cantautor espanyol, anomenada 'Baladas para una despedida', serà un repàs de tot el seu repertori musical fins al moment, ja que el Principat esdevindrà una de les parades de la seva gira de comiat dels escenaris."vindrà amb un format d'orquestra de set músics i donarà una volta a totes les seves cançons per acomiadar-se", ha dit. A més, el director artístic ha puntualitzat que en un primer moment Andorra no formava part de les destinacions incloses a la gira final de Perales, però gràcies als seus contactes finalment podrà ser una realitat. "Està encantat de venir i fins i tot es quedarà un parell de dies amb la seva dona per fer compres i conèixer el país", ha afegit.

La segona actuació de la Temporada Andorra la Vella serà la de Joseph Calleja, un "tenor de primera categoria" qui dedicarà la primera part de la funció a l'òpera, interpretant a grans mestres d'aquest art escènic, i la segona a un estil "més lleuger" amb composicions napolitanes. L'espectacle tindrà lloc el 4 de desembre a les 20 hores. Els encarregats de cloure l'edició 2021-2022 serà la dansa del Béjart Ballet Lausanne, que tindrà lloc el 27 de gener a les 20 hores. Tal com ha esmentat Escribano, es tracta d'un ballet de "referència mundial" que s'encarrega d'obrir la disciplina a un públic molt més ampli. A la Temporada executaran l'espectacle 't' M et variations', una funció que pretén retre homenatge al seu creador, Maurice Béjart, qui va traspassar l'any 2007.

La cònsol major de la capital també ha anunciat que estan treballant en la possibilitat de fer una quarta actuació de cara al mes de febrer per acabar de rematar la Temporada, la qual seguiria la línia de les darreres edicions amb l'espectacle d'un pianista o violinista. Tanmateix, han indicat que no poden confirmar-ne la celebració perquè "s'hi està treballant i encara no s'ha decidit". Amb aquest context, Marsol ha recordat que la passada Temporada només es van poder celebrar dos espectacles a causa de la irrupció de la pandèmia el març del 2020 i ha afirmat que des de la corporació i l'organització "estem molt contents de poder-la recuperar".

Per la seva banda, Escribano ha posat en relleu que l'esdeveniment ha esdevingut, amb el pas dels anys, en un "refent internacional" des del punt de vista de la dansa, la lírica i dels concerts que s'han dut a terme, per la qual cosa no tenen cap dubte que les actuacions seran molt ben rebudes pel públic local i pels turistes, ja que són "tres espectacles que ofereixen un ventall molt ampli amb propostes de primera qualitat internacional".

En referència a les mesures sanitàries previstes per a la celebració de la Temporada, Marsol ha manifestat que el Centre de Congressos, on es duran a terme les actuacions comptarà amb l'aforament complet, d'entre 850 i 900 persones, tot seguint amb la normativa del Govern per prevenir la propagació del coronavirus entre els assistents. Així doncs, ha detallat que per accedir a l'espai s'haurà de presentar el passaport Covid amb la pauta completa de vacunació completada, una prova PCR o TMA realitzada amb un període màxim de 72 hores o un test d'antigen efectuat amb un màxim de 48 hores abans de l'espectacle. A més, serà obligatori l'ús de mascareta dintre de l'espai.

En aquesta línia, Maestre ha puntualitzat que si la situació epidemiològica al país empitjorés, un escenari que esperen que no succeeixi, des de l'organització han decidit que no se suspendran els concerts, excepte si és d'extrema necessitat, i que es repartirien les entrades disponibles per ordre tenint en compte el dia i l'hora de compra. D'aquesta manera, han anunciat que els tiquets per assistir als espectacles es podran adquirir a partir d'aquest dijous. El cost de les entrades serà d'entre 25 i 35 euros, depenent de la localitat, per a les funcions de Calleja i del Béjart Ballet de Lausanne, i de 35 a 45 euros per l'actuació de Perales.

stats