Societat 12/07/2019

Jover diu que cal que la millora econòmica es traslladi a l'economia familiar

Destaca que l'impacte podria ser positiu perquè la natalitat s'incrementés

2 min
Els enquestats del CRES assenyalaven les dificultats econòmiques com a motiu per no tenir fills. / ARXIU ANA

“Cal que el canvi macroeconòmic que ja s’està notant es traslladi a la microeconomia de les famílies”. Així ho considera el ministre de Finances i portaveu, Eric Jover, en vista dels resultats del darrer Observatori del Centre de Recerca Sociològica (CRES) presentat aquest passat dijous i que reflecteix, entre altres dades, que un 41% dels enquestats considera que el principal problema és l’habitatge o la baixa natalitat del país, per sota de la mitjana europea, per les dificultats econòmiques que assenyalen les famílies per tenir fills.

Jover ha manifestat que “sempre” hi ha hagut entre les famílies el dilema “d’eixamplar” la família ja que una de les qüestions que es tenen en compte és, precisament la situació econòmica” i ha afegit que, evidentment, si aquesta és bona, millor ho tindran per plantejar-se fer aquest pas.

Per a Jover l’enquesta del CRES “demostra” un problema “que no es pot negar”, que és el de l’habitatge, i en aquest sentit ha incidit en les mesures que ja s’estan prenent des de l'executiu, esmentant per exemple el decret aprovat dimecres per donar més força a la comissió de l’habitatge. Ha reiterat, però, que cal continuar fent feina per solventar aquesta problemàtica.

Un altre aspecte que vol retenir el titular d’Economia d’aquesta enquesta és que baixa la preocupació de les persones per trobar feina i ha destacat que això també és “important”, ja que mostra que es consolida el creixement econòmic i que hi ha més ofertes de treball. En aquest sentit, ha reiterat la taxa d’atur “baixíssima” que ja va exposar el titular d’Economia, Jordi Gallardo, en seu parlamentària el dijous i també el fet que continuï a la baixa. I malgrat aquesta millora, ha remarcat que ara el que cal és que el creixement econòmic també tingui un impacte en les economies familiars i que això les ajudi, per exemple, a prendre la decisió d'ampliar la família.

stats